Janne Schra niet meer schizofreen

In september verschijnt nieuw album zangeres

Jorinda Teeuwen ,

Janne Schra brengt haar nieuwe album onder haar eigen naam uit. De ex-frontvrouw van Room Eleven werkte tot voor kort onder de naam Schradinova. ”Het begon een beetje schizofreen te worden”, lacht Janna Schra. Het nog titelloze album komt in september uit. Dan start ook haar theatertour ‘De nieuwe… Janne Schra’. “Schradinova klinkt zo afstandelijk, dus wilde ik onder mijn eigen naam optreden. Dan zou het wel heel raar zijn als het album weer onder Schradinova uit zou komen.”

Janne Schra is op dit moment in Zweden om de eerste nummers voor haar album op te nemen.“ Met de Zweedse producer Tobias Fröberg neem ik twee of drie nummers op,” aldus de zangeres. De rest van het album neemt ze in Utrecht op met producer Martijn Groeneveld.

In september start tevens de theatertour ‘De nieuwe… Janne Schra’. Ze tourt dan met gitarist Jurgen Burdorf, percussionist Gijs Anders van Straalen en het strijkorkest Red Limo String Quartet - bekend van The Kyteman Orchestra - het hele land door. Janne Schra speelt onder andere in de Stadsschouwburg in Haarlem, De Oosterpoort in Groningen en De Kleine Komedie in Amsterdam.

De theatertour en het album zijn toch totaal verschillend. ”In het theater is het heel klein, met een kleine band, terwijl ik op het album toch wil uitpakken. Er komt een hele schare aan muzikanten aan te pas, zoals Jan-Peter Hoekstra van Krezip, drummer Bram Hakkens en ook het Red Limo String Quartet.”