#BRB12: 3voor12 was op Buma Rotterdam Beats #BRB12: 3voor12 was op Buma Rotterdam Beats

Met o.a. Hef, 2 Chainz, Lunice, Shaggy en de State Awards

, Atze de Vrieze

#BRB12: 3voor12 was op Buma Rotterdam Beats

Met o.a. Hef, 2 Chainz, Lunice, Shaggy en de State Awards

Atze de Vrieze ,

3voor12 was dit weekend niet alleen op Crossing Border in Den Haag, maar ook op Buma Rotterdam Beats. Het showcase- en conferentiefestival staat helemaal in het teken van de urban cultuur in de breedste zin. Met veel Nederlandse acts (waaronder de presentatie van Hef's nieuwe album Papierwerk), maar ook internationale acts als 2 Chainz, Lunice, Shaggy en Nick Waterhouse.

Een nieuw festival neerzetten is niet makkelijk, maar Buma Cultuur weet zo langzamerhand heel goed hoe het moet. Klein beginnen, eerst richten op nationale acts en pers, en dan langzaam bouwen. Buma Rotterdam Beats is toe aan de derde editie en laat elke editie groei zien. Dit jaar met de aanwezigheid van hitrapper 2 Chainz, mannen van het moment Hudson Mohawke en Lunice, soultalent Nick Waterhouse en een hele rits kleine acts die nog ontdekt moeten worden. Rotterdam Beats ontwikkelt nu al een eigen karakter. Het is het enige showcasefestival waar de eerste act pas om half tien op de planken staat, een half uur na showtime, en waar je in iedere venue rustig je jas aan kan houden. Net wat meer balans in het blokkenschema zou geen kwaad kunnen, maar het hiphoppubliek krijg je nu eenmaal niet om half acht die zalen in.

De conferentie is meer dan bijvoorbeeld Noorderslag gericht op de muziek. Zo pakte een demo pitch bij Riggs Morales van Eminem's Shady Records zeer boeiend uit, vertellen producers over het ontstaan van hun succesbeats en gaven pioniers als Cleveland Browne (dancehall-producer) en Roger Linn (ontwikkelaar van o.a. de Linn Drum) masterclasses. Verder werd onder meer gesproken over het succes van rapper Kendrick Lamar en over de blijvende invloed van Jamaica op de hedendaagse popmuziek. Hoofdgast van Jamaicaan Shaggy, die ook 3voor12 zegende met zijn klassieke Boombastic swap.

Bekijk nu de verslagen en filmpjes over Buma Rotterdam Beats op 3voor12.
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12