ADE dj Roger Sanchez wacht arrestatiebevel

Bekende Amerikaanse dj staat zondag tijdens ADE in Escape

Ingmar Griffioen ,

Er wordt nog geen 'Wanted' balk geplakt over de posters van de ADE avond zondag in Escape, maar hoofdgast Roger Sanchez wordt wel degelijk gezocht. Door de Amerikaanse justitie dan, want zijn voormalige Nederlandse manager heeft in zijn thuisstaat New Jersey een arrestatiebevel tegen Sanchez bewerkstelligd. Dat bevel is in Nederland niet geldig. Ex-manager en -zakenpartner Olga Heijns claimt dat de Amerikaan nog een kleine half miljoen dollar bij haar in het rood staat. Dat bericht Quote.

Heijns vertelde aan zakenblad Quote dat haar toenmalige zakenpartner 'vergeten' is ruim $400.000 aan haar en twee bedrijven van haar te betalen. Unmanageable Artists en The Syndicate zouden als manager en boekingskantoor van Roger Sanchez gefungeerd hebben. Heijns en Sanchez werkten zo'n acht jaar samen, waarin ze ook het label Stealth Records runden. De Nederlandse (ook bekend van management voor o.a. Laidback Luke en The Partysquad) maakte in 2009 de gang naar de rechter om het bedrag op te eisen, waarop de Amerikaan met een tegenclaim kwam. De rechter veroordeelde Sanchez echter tot het betalen van de ruim $400.000 dollar. Uitleg over die uitspraak vind je hier en het vonnis staat hier (pdf).

Tot uitbetaling is het nog niet gekomen en volgens Heijns is het door de rente opgelopen tot een half miljoen dollar. Omdat Sanchez vooral in New Jersey bezittingen heeft, besloot de Nederlandse in de Verenigde Staten verder te procederen. "Daar zit het meeste van zijn bezit, waaronder een huis, dus daar valt het meest te halen." De Amerikaanse justitie stelde haar ook in het gelijk en vaardigde 21 september een arrestatiebevel uit, dat nu de Stealth Records website siert.

Hoewel Sanchez zondag draait op ADE Presents Stealth in de Amsterdamse club Escape, hoeft hij de Nederlandse autoriteiten niet te vrezen. Volgens Heijns geldt het bevel alleen in New Jersey.