Melkweg neemt afscheid van directeur Cor Schlösser Melkweg neemt afscheid van directeur Cor Schlösser

"Vier jaar lang toegewerkt naar overdracht"

, Redactie 3VOOR12

Melkweg neemt afscheid van directeur Cor Schlösser

"Vier jaar lang toegewerkt naar overdracht"

Redactie 3VOOR12 ,

Veertig jaar leidde directeur Cor Schlösser het Amsterdamse poppodium de Melkweg. Aanstaande donderdag neemt een icoon uit het Nederlandse podiumcircuit afscheid. Roosmarijn Reijmer belde de Melkweg-directeur in 3VOOR12RADIO.

"Vier jaar lang toegewerkt naar overdracht"

Veertig jaar leidde directeur Cor Schlösser het Amsterdamse poppodium de Melkweg. Aanstaande donderdag neemt een icoon uit het Nederlandse podiumcircuit afscheid. Roosmarijn Reijmer belde de Melkweg-directeur in 3VOOR12RADIO. Na donderdag blijft Schlösser betrokken bij verschillende culturele evenementen, zoals Into The Great Wide Open en Amsterdam Roots Festival. “En iedereen die problemen heeft in de cultuur en denkt dat ik er bij kan helpen, daar sta ik klaar voor.”

“Ik heb dit heel lang gedaan en vervolgens vier jaar lang toegewerkt naar het moment om het aan iemand anders over te dragen. Het begon in de zomer van 1970 in de oude melkfabriek, midden in de stad. We wilden wat doen, iets met theater, muziek en film. In september, oktober hadden wen een voorstelling. Pas in de winter besloot ik dat het te leuk was om het niet nog eens te doen. Na de twee keer heb ik mijn studie voor een jaar stop gezet.”

Dat en een greep uit de hoogtepunten uit Cor Schlösser’s Melkweg hoor je in het gesprek in 3VOOR12RADIO

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12