Song van het Jaar 2011: De keuze van 3FM-dj Coen Swijnenberg Song van het Jaar 2011: De keuze van 3FM-dj Coen Swijnenberg

"Het hangt er maar net vanaf hoe je pet staat"

, Timo Pisart

Song van het Jaar 2011: De keuze van 3FM-dj Coen Swijnenberg

"Het hangt er maar net vanaf hoe je pet staat"

Timo Pisart ,

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg 3FM-dj Coen Swijnenberg gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde.

"Het hangt er maar net vanaf hoe je pet staat"

15 december wordt de Song van het Jaar 2011 bekend gemaakt, en tot 12 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. Roosmarijn vroeg Coen Swijnenberg gisteravond in 3VOOR12RADIO naar zijn vijf favorieten uit de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify).

Erg snel was 3FM-dj Coen Swijnenberg - de helft van de Coen en Sander Show die in 2008 werd bekroond met de Gouden RadioRing - er dit jaar niet bij met de Song van het Jaar. Pas twintig minuten voordat Roosmarijn Reijmer hem gisteravond naar zijn favorieten vroeg, had de dj zijn top vijf ingevuld. "Lijstjes, ik vind ze heel erg leuk maar het hangt er maar net vanaf hoe je pet staat", aldus Swijnenberg. "Ik heb een lijstje ingevuld waar ik nu blij mee ben, maar morgen denk ik weer: 'Oh shit, die had erbij gemoeten.'"

Dangermouse ft. Jack White - Two Against One
"Het is een heel bijzonder liedje waarvan ik nooit had verwacht dat hij in mijn lijst zou komen. Ik zapte door alle nummers heen, toen kwam ik hem tegen. Ja, dit is wel zo'n nummer waarvan ik, iedere keer dat ik het op de radio hoor, weer denk: wat is het toch een verdomd goede plaat."

Nero - Promises
"Het moet niet een al te mieterig lijstje worden, er moet wel een beetje balans in zitten. Vooral de productie van Promises vind ik goed. Het klinkt zo ontzettend dik, en er zit een heel commercieel zanglijntje in, waardoor het ook op de radio een prima liedje is. Dit nummer kan ik overal hebben, maar het is een typische autoplaat. Je moet wel een beetje oppassen met je gaspedaal, maar hier kun je keihard op."

Joe Goddard ft. Valentina - Gabriel
"Ik vind dit zo'n lekker nummer. Ik was er vroeg bij, maar hij verveelt nog steeds niet. Aan de andere kant klinkt het ook als een verkouden schaap dat voorbij komt, maar het is echt een hele goede plaat."

Gotye/Kimbra - Somebody That I Used To Know
"Als je het mij vraagt is dit dé song van het jaar. Ik vind het zo bijzonder, hoe vaak ik het liedje ook hoor, het blijft zo goed. Waarom is het niet mijn nummer een? Ik vond het te voor de hand liggend."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12