Boris Werner draait marathon-set op gekkendag Boris Werner draait marathon-set op gekkendag

Mr. Wipwap verbreekt volgende week persoonlijk record in Studio 80 met elf uur durende monsterset

, Pepijn van Gils

Boris Werner draait marathon-set op gekkendag

Mr. Wipwap verbreekt volgende week persoonlijk record in Studio 80 met elf uur durende monsterset

Pepijn van Gils ,

In navolging van zijn tienjarig jubileum vorig jaar, is Boris Werner dit jaar de uitdaging aan gegaan om volgende week vrijdag 11 november 2011 een elf uur durende set neer te zetten. Hij zal die avond vanuit de kleine zaal worden bijgestaan door zijn twee protegés Tom Ruijg en Microove. Ook liggen de plannen voor een twaalf uurs set voor 12 december volgend jaar al klaar.

Mr. Wipwap verbreekt volgende week persoonlijk record in Studio 80 met elf uur durende monsterset

Boris Werner, a.k.a. Mr Wipwap, gaat volgende week vrijdag een marathon-set neerzetten in Studio 80. Vorig jaar vierde hij zijn tienjarig jubileum ook in de studio met een tien uurs set. Dit werd zo'n succes dat de club en Werner meteen besloten het dit jaar op 11 november 2011 met een elf uurs set over te doen. Ook liggen de plannen voor een laatste editie op 12 december 2012 al klaar. Werner die wel van een uitdaging houdt vertelt hierover: "Ik was vorig jaar nog lang niet klaar na tien uur en wilde toen niks weten stoppen. Ik moest gewoon door, maar dat kon toen helaas echt niet vanwege vergunningen."

Boris Werner @ Hell & Dunkel Festival 2011 by boriswerner

"Voor deze editie is vrijstelling van de reguliere sluitingstijd aangevraagd, dat kan een aantal keer per jaar", aldus Nijdam. "Het is prachtig dat we dit jaar geen sluitingstijd hebben. "Op de flyer staat weliswaar elf uur, maar ik weet nu al dat ik langer wil draaien, als de tent ook nog steeds vol staat dan," zo vertelt de Amsterdamse dj. Voor deze gelegenheid wordt de studio ook nog eens omgetoverd tot een waar circus, met William Kouam Djoko als spreekstalmeester. "Ik weet nog niet precies wat ik ga draaien", zo vervolgt Werner: "Al denk ik nu dat ik rustig met een paar hiphop tracks begin. Daarna zal er een goed blok techno voorbij komen, waarna ik de nacht tot een harmonieus einde wil leiden met een paar heerlijke feel-good platen."

Hij wordt deze avond in de kleine zaal bijgestaan door Tom Ruijg en zijn nieuwe protegé dj Microove. "Microove, Michael Verhaaf, is overigens al weer twee jaar bezig", zo vertelt Werner. "Hij heeft in die periode een flink aantal geweldige platen geproduceerd, waarvan we aankomend jaar wel weer een aantal releases kunnen verwachten."

De dj heeft een druk festival zomer achter de rug. WTTF, Mayday Eindhoven, Awakenings Festival, Kudos Mamaia, Mysteryland, Sonar, Open Air, en Hell & Dunkel Open Air. Komend jaar gaat hij zich meer richten op de VS en Zuid Amerika.

En met Amsterdam Dance Event (ADE) nog in de botten, meteen al de volgende uitdaging. "Ja, ADE was geweldig en veel beter georganiseerd overigens dan bijvoorbeeld Sonar, waar de clubs en feesten hun eigen gang kunnen gaan. Naast de vijf avonden waarop ik heb gedraaid, ben ik met vrienden vooral ook gaan feesten. Ik ben er niet ongeschonden uitgekomen, maar wel heel voldaan."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12