Geen geheimen meer voor Secret Rendezvous Geen geheimen meer voor Secret Rendezvous

“Het album is ons uitgesproken antwoord op het wegvallen van creativiteit in de muziekindustrie”

, Tamara Jansen

Geen geheimen meer voor Secret Rendezvous

“Het album is ons uitgesproken antwoord op het wegvallen van creativiteit in de muziekindustrie”

Tamara Jansen ,

Just One More Thing van Secret Rendezvous is de vijfde track op de alweer zestiende Hollandse Nieuwe. Het is de eerste single van de debuutplaat van de Amsterdamse duo Sietske Morsch en Remi Lauw. Debuutplaat, Paint The Town Red komt 22 maart uit en dat vraagt om een introductie.

“Het album is ons uitgesproken antwoord op het wegvallen van creativiteit in de muziekindustrie”

Just One More Thing van Secret Rendezvous is de vijfde track op de alweer zestiende Hollandse Nieuwe. Het is de eerste single van de debuutplaat van de Amsterdamse duo Sietske Morsch en Remi Lauw. In het bijgaande artikel wordt de muziek bestempeld als een combinatie van nu soul en een bluesy The Kills. “Ik vind het een toffe beschrijving van onze muziek, zo zie ik het zelf ook wel”, vertelt producer/gitarist Remi Lauw. Paint The Town Red komt 22 maart uit en dat vraagt om een introductie.

Het duo heeft alles zelf opgenomen.  Daar zijn maanden van huiswerk aan voorafgegaan: “We hebben spullen gezocht om mee op te nemen, kochten geschikte apparatuur en zo hebben we langzamerhand een eigen studio opgebouwd”, vertelt Lauw. “We hebben natuurlijk wel wat hulp gehad, maar dat waren niet meer dan adviezen. Verder wilde we geen gezeik met studiotijd en meningen van derden. Vandaar dat we ons zo’n twee jaar hebben opgesloten om met het album als resultaat naar buiten te komen. Vrijwel niemand wist dat we druk bezig waren met nieuw werk, wat uiteindelijk geresulteerd heeft in onze bandnaam Secret Rendezvous”

Secret Rendezvous is niet het eerste project van de twee. Een aantal jaar terug brachten ze een EP uit onder de naam Talking Loud. Waar bij dat project jazz en funk de uitgangspunten waren, slaan zij nu een andere weg in. Muziek die toen erg in de smaak viel bij de twee, wordt nu aan de kant geschoven.
Lauw: “Nu maken we psychedelische, elektronische muziek met veel soul. Het is een nieuw begin voor ons, vandaar ook de nieuwe naam. Talking Loud past echt niet bij de muziek die wij nu uitbrengen. We hebben veel inspiratie uit de talloze albums die we beluisterd hebben. Van old skool tot nu. Sietske is meer van de soul en luistert veel dingen als Stevie Wonder en Earth, Wind and Fire. Zelf houd ik meer van Led Zeppelin en Kraftwerk.”

De debuutplaat heet Paint The Town Red. “Een uitdrukking die iets betekent als ‘de bloemetjes buiten zetten’. Het is ons uitgesproken antwoord op het wegvallen van creativiteit binnen de muziekindustrie. Het draait veel meer om de commercie, waarin talentshows alles overnemen. Je komt alleen op televisie met programma’s als Idols en verder wordt er maar weinig aandacht besteed aan echt creatief talent. Dat is jammer, want er zijn zoveel talentvolle muzikanten in Nederland, die niet zo snel in the picture komen. “

Nu het duo niet meer opgesloten in de studio zit, wil het zoveel mogelijk spelen. Lauw: “Als de plaat straks uit is hopen we veel te spelen. We zijn nu bezig met boekingen en het loopt al aardig. Na de release gooien we onze hele speellijst online. Of we op festivals gaan spelen weet ik niet, misschien is het al een beetje laat. Maar het lijkt me ontzettend tof. Vooral iets als Metropolis, waar het aanbod heel divers is. Daar vind ik ons wel tussen passen.”

De plaat komt op 22 maart uit en op dezelfde avond vindt er een releaseparty plaat in Heidegger, Rotterdam. Eerder waren de plannen voor twee albumpresentaties, waardoor zij ook nog eens in Amsterdam de debuutplaat kunnen vieren. “Dat ging helaas niet lukken, maar we hebben binnenkort een aantal shows in Amsterdam, dus dat komt wel goed.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12