Minister stuurt aan op stopzetten frequenties FunX

Directeur VPRO: “Alle reden om FunX te behouden”

Erik Zwennes ,

Twee weken geleden werd al duidelijk dat het huidige kabinet vanaf 2013 stopt met de subsidie aan FunX. In het mediadebat van maandag in de Tweede Kamer liet mediaminister Van Bijsterveldt vallen dat ook de frequenties die FunX nu heeft zullen verdwijnen.

Directeur VPRO: “Alle reden om FunX te behouden”

Twee weken geleden werd al duidelijk dat het huidige kabinet vanaf 2013 stopt met de subsidie aan FunX. In het mediadebat van maandag in de Tweede Kamer liet mediaminister Van Bijsterveldt vallen dat ook de frequenties die FunX nu heeft zullen verdwijnen. Vanuit het CDA kwam de vraag wat er zou gebeuren met de frequenties, nu het Rijk de subsidie aan de zender stopt. "Daarover ga ik in overleg met de minister van Economische Zaken die verantwoordelijk is voor het frequentiebeleid. Er is straks inderdaad weer wat ruimte," aldus Van Bijsterveldt.

In Hilversum wordt nu gepraat over de toekomst van FunX. Lennart van der Meulen, directeur van de VPRO, zei dinsdagochtend bij FunX dat hij op weg was naar Jan Westerhof, directeur van de publieke radiozenders, om te praten over de toekomst van FunX. Van der Meulen vindt het raar dat er geen enkele politieke partij in het debat opkomt voor FunX. "GroenLinks is de partij die altijd aandacht heeft voor wat er in de grote steden gebeurt, vaak wat er met jongeren gebeurt. En ook nog eens aandacht heeft voor pluriformiteit en die hoorden we niet!".

Van der Meulen vindt dat FunX moet blijven: "De VPRO als omroep maar ook Jan Westerhof, directeur van de publieke radiozenders, vinden FunX een heel belangrijke zender voor de Publieke Omroep. Wat ons betreft is er dus alle reden om FunX te behouden. FunX is een zender met sterke redacties, die jongeren in de stad bereikt die niemand anders bereikt. Maar zo kijkt de minister niet naar FunX. Zij vindt dat je niet voor bepaalde specifieke groepen media moet maken," zegt hij tegenover FunX.