Krach sluit Noorderslag af met een striptease Krach sluit Noorderslag af met een striptease

Electrorockers solliciteren naar de festivals

, Tekst en foto's Atze de Vrieze

Krach sluit Noorderslag af met een striptease

Electrorockers solliciteren naar de festivals

Tekst en foto's Atze de Vrieze ,

De heren van Krach beginnen hun optreden in de entreehal van de Oosterpoort in schitterende uniformen, maar trekken na ieder nummer een kledingstuk uit. Het is maar goed dat ze geen anderhalf uur spelen.

Electrorockers solliciteren naar de festivals

De heren van Krach beginnen hun optreden in de entreehal van de Oosterpoort in schitterende uniformen, maar trekken na ieder nummer een kledingstuk uit en staan zo binnen de kortste keren in hun hemd. Letterlijk dan. Het is maar goed dat ze geen anderhalf uur spelen, want wie weet waar we dan beland waren.

GEZIEN:
Krach, Noorderslag, Serious Talent zaal, 15-01-2011
 
MUZIEK:
Zelf noemen ze het kinetische rock, een aardig bedachte omschrijving voor deze beweeglijke electrorock crossover. Eind vorig jaar belandde debuutsingle And So I Do A Little Dance al op de 3VOOR12 playlist. Vorige week verscheen opvolger Do The Wave Now, die nog meer potentie heeft.

PLUS:
De band is al jaren bij elkaar, zij het eerst onder de naam With Ice. Die jaren ervaring hebben hun vruchten afgeworpen. Het live geluid van Krach staat als een huis. Met twee gitaren, bas, drum en synthesizer wordt een volle, solide sound geproduceerd. De dynamiek in de set is goed doordacht, en zeker op een zomerfestival met een gretig publiek kan dat heel goed werken.
 
MIN:
Komt het misschien doordat Krach ook al vier dagen in Groningen rondhangt en net zo afgeleefd is als iedereen op dit moment? Tussen de nummers door oogt frontman Reinier van den Haak (die we overigens ook kennen uit Roosbeef) vermoeid. Tijdens het slotnummer lijkt hij zelfs met tegenzin het publiek in te duiken, en de stemming wordt er niet beter op als zijn draadloze microfoon er uitgerekend als hij achteraan in de zaal staat de brui aan geeft. Komt het misschien doordat dit podium in de entreehal sowieso al onmogelijk is, maar helemaal op dit tijdstip, als een belangrijk deel al met de jas in de arm langs trekt en een ander deel loom over de rand van de balustrade hangt? Feit is dat Krach het redelijk moeilijk heeft met deze zaal. Opvallend is ook hoe sterk die twee singles uitsteken boven de rest. Vooral in het tweede gedeelte hoor je een aantal tracks die meer hook dan liedje zijn. Maar ach, daar is Goose ook groot mee geworden.
 
CONCLUSIE:
Ja, nee, ja, nee, ja, het zou echt wel wat kunnen worden met Krach. Zeker als die nieuwe single wat bekender wordt. Het is niet de band die je leven gaat veranderen, wel een die je een uitstekende avond kan bezorgen.
 
CIJFER:
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12