Geroutineerde Tim Knol telt voor twee Geroutineerde Tim Knol telt voor twee

Succesvolle afsluiting van een succesvol jaar

, Tekst en foto's Tomas Delsing

Geroutineerde Tim Knol telt voor twee

Succesvolle afsluiting van een succesvol jaar

Tekst en foto's Tomas Delsing ,

Precies een jaar geleden mocht Knol al eens op Noorderslag zijn kunstje doen. En met gevolgen. Een succesvol jaar met optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open wordt afgesloten waar het begon: in de Oosterpoort. Dit keer niet in een tent op de binnenplaats van Oosterpoort, maar in een uitpuilende 3FM-zaal.

Succesvolle afsluiting van een succesvol jaar

Precies een jaar geleden mocht Tim Knol al eens op Noorderslag zijn kunstje doen. En met gevolgen. Een succesvol jaar met optredens op Lowlands en Into The Great Wide Open wordt afgesloten waar het begon: in de Oosterpoort. Dit keer niet in een tent op de binnenplaats van Oosterpoort, maar in een uitpuilende 3FM-zaal.

GEZIEN:
Tim Knol, Noorderslag, 3FM podium, 15-01-2011

MUZIEK:
Heb je het afgelopen jaar eigenlijk niet kunnen missen. Want: zo'n beetje ieder podium in het land werd minstens een keer aangedaan, de Biddinghuizer polder, het Vlielandse Into The Great Wide Open en… Eurosonic (eergisteren) werden op het CV bijgeschreven. De op Americanaleest geschoeide gitaarpopliedjes van het self-titled debuut worden gebracht door het beste dat het Excelsior-label te bieden heeft.

PLUS:
Even dreigt het mis te gaan, meteen in het begin. Knol opent de set akoestisch en wordt even uit balans gebracht door publiek achterin de zaal dat massaal loopt te shhh-en. Dan wordt duidelijk waar al die podiumervaring goed voor is: een bliksemsnel herstel en van de zenuwen een klein lachje niet in kunnen houden, en prompt is er een staande ovatie en is de ban gebroken. Het lijkt allemaal vanzelf te gaan. De klein gearrangeerde setopening (akoestische wordt Knol bijgestaan door een strijkkwartet) voert de spanning voelbaar op, als de band bijvalt is de ontlading des te groter. Het Excelsior allstar-team van coach Knol is als liveband onovertroffen, en werd het afgelopen jaar beter en beter. Ook nu weer: met zichtbaar plezier en gemak wordt de zaal platgespeeld, met hoogtepunten de singles Sam en When I Am King en nieuweling What The Hell.

MIN:
Het is maar goed dat die nieuwe plaat er in april al is. Tot die tijd nog even wachten en het debuut nog maar eens opzetten.

CONCLUSIE:
In april komt de altijd moeilijke tweede plaat er, maar als er in de studio evenveel schwung en plezier in zitten als op het podium, hoeven we ons daar geen zorgen over te maken. Tim zelf heeft er in ieder geval vertrouwen in: "Tot komend jaar, we zullen elkaar waarschijnlijk wel veel tegenkomen." Zit er dik in.

CIJFER:
8.5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12