Routines komt met gratis release op Boemklatsch Records Routines komt met gratis release op Boemklatsch Records

Betaalde EP volgt over een paar maanden

, Atze de Vrieze

Routines komt met gratis release op Boemklatsch Records

Betaalde EP volgt over een paar maanden

Atze de Vrieze ,

Voormalig Hollandse Nieuwe Routines (tegenwoordig zonder 'the') is terug, met een gratis release Dirty Money op Boemklatsch Records. Vanaf vandaag zijn twee tracks van het electropopduo te downloaden op de site van het label. Zaterdagavond speelt Routines op de Boemklatsch ADE-avond in Paradiso.

Betaalde EP volgt over een paar maanden

Voormalig Hollandse Nieuwe Routines (tegenwoordig zonder 'the') is terug, met een gratis release Dirty Money op Boemklatsch Records. Vanaf vandaag zijn twee tracks van het electropopduo te downloaden op de site van het label. Een eigen track en een remix van hun nieuwe beschermheren. "We waren al een tijdje op zoek naar een label", verklaart Andre, de mannelijke helft van het duo. "We hebben een demo met een aantal nieuwe tracks rondgestuurd, en Boemklatsch reageerde meteen heel enthousiast. Zij hebben een goed netwerk, ook internationaal. Het is op dit moment in Nederland een heel goede plek om je muziek uit te brengen."

Boemklatsch begon in mei 2008 als label, voornamelijk voor het uitbrengen van eigen releases. De poel wordt steeds groter. Zo treft Routines er bijvoorbeeld Dem Slackers, een act waarmee ze regelmatig op de flyer staan en die bij dezelfde boeker onder contract staat. De samenwerking werpt sowieso direct vruchten af, want Routines staat deze zaterdag meteen op de ADE-avond van Boemklatsch in Paradiso, naast o.a. Goose, Dem Slackers en Meneo. "Dat is voor ons wel bijzonder", zegt Andre. "We spelen rond half twee in de kleine zaal."

De samenwerking moet tot in elk geval nog een release leiden. Over een paar maanden moet een EP verschijnen met daarop drie tracks en wat remixen. Voor deze EP moet gewoon betaald worden. Volgens Andre kunnen we het bekende Routines-geluid verwachten: stevige electropop. "We willen in de toekomst ook wat meer gas terug nemen en echt liedjes schrijven, maar de komende releases zijn nog voornamelijk knallen. Langzaamaan willen we ook graag wat remixen voor anderen gaan maken, maar dat moet nog een beetje gaan lopen. Momenteel zijn we bezig met een remix voor een lokale band, The Medics." 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12