Robert Plant 'covert' De Staat Robert Plant 'covert' De Staat

Song van rocklegende klinkt als Nijmeegs We're Gonna Die

, Tomas Delsing

Robert Plant 'covert' De Staat

Song van rocklegende klinkt als Nijmeegs We're Gonna Die

Tomas Delsing ,

Opmerkelijke bericht op Twitter van De Staat frontman Torre Florim: Led Zeppelin-legende Robert Plant zou een nummer van de Nijmegenaren hebben gecoverd. "Als je met je gitaar op schoot wat bluesdingetjes gaat zitten spelen, kom je al snel op zoiets uit. We gaan in ieder geval niemand aanklagen wegens plagiaat."

Song van rocklegende klinkt als Nijmeegs We're Gonna Die

Opmerkelijke bericht op Twitter van De Staat frontman Torre Florim: Led Zeppelin-legende Robert Plant zou een nummer van de Nijmegenaren hebben gecoverd. Inderdaad vertoont zijn Central Two-O-Nine opvallend veel gelijkenissen met We're Gonna Die. Toch gelooft Florim niet dat er opzet in het spel is: "Als je met je gitaar op schoot wat bluesdingetjes gaat zitten spelen, kom je al snel op zoiets uit. We gaan in ieder geval niemand aanklagen wegens plagiaat."

De track van Plant is afkomstig van zijn laatste album, Band Of Joy, dat al ruim anderhalve maand in de winkels ligt. Florim werd via Twitter op de hoogte gebracht van de gelijkenis, nadat het eerder door een blogger was opgepikt. Dat Plant ook in zijn Led Zeppelin tijd graag de inspiratie bij anderen haalde, was al langer bekend. In de gratis te bekijken documentaire RIP - A Remix Manifesto wordt hij als voorbeeld aangehaald van artiest die graag leentjebuur speelt. Saillant detail is dat Central Two-O-Nine het enige nummer op het nieuwe album is dat Plant zelf schreef. Overigens is hij niet de enige die klinkt als De Staat. "Ook Black Rebel Motorcycle Club heeft een nummer dat wel wat lijkt op We're Gonna Die", weet Florim.

De Staat legt momenteel de laatste hand aan de opvolger van 3VOOR12 Award winnaar Wait For Evolution. Florim: "Op dit moment zijn we de laatste zangpartijen aan het opnemen, daarna kunnen we gaan beginnen met afmixen." Wanneer het nieuwe album precies in de winkel ligt is nog niet bekend, maar Florim houdt zijn collega's in de gaten. "We gaan kijken wat ze dan weer gaan jatten", grapt hij.

Beluister hieronder de drie tracks en oordeel zelf:

Robert Plant - Central Two-O-Nine

De Staat - We're Gonna Die


Black Rebel Motorcycle Club - Beat The Devil's Tattoo

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12