Popronde Hollandse Nieuwe podia in Leeuwarden en Alkmaar

Gratis bands kijken in Poppodium Asteriks en De Boom

Ingmar Griffioen ,

Een nieuwe najaarsweek en dus ook nieuwe Poprondes. Deze week strijkt de bandkaravaan neer in Leeuwarden en Alkmaar. Vrijdag staat het Friese Hollandse Nieuwe podia in Poppodium Asteriks en zaterdag is De Boom in Alkmaar de plek. Elders in de steden vind je uiteraard ook veel gratis muziek.

Gratis bands kijken in Poppodium Asteriks en De Boom

Een nieuwe najaarsweek en dus ook nieuwe Poprondes. Deze week strijkt de bandkaravaan neer in Leeuwarden en Alkmaar. Vrijdag staat het Friese Hollandse Nieuwe podia in Poppodium Asteriks en zaterdag is De Boom in Alkmaar de plek. Elders in de steden vind je uiteraard ook veel gratis muziek.

Hollandse Nieuwe en Popronde komen naar je toe deze herfst. In 24 speelsteden verrijst een Hollandse Nieuwe podium en zo zagen we al veertien Hollandse Nieuwe podia verrijzen tijdens dit Popronde-seizoen. Deze week brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe weer vier acts op de been op de Hollandse Nieuwe-acts podia in de Friese hoofdstad en de Noord-Hollandse kaasstad. In de geest van de Popronde zijn ook die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

Poppodium Asteriks, de nieuwste speler in het Leeuwardse popveld, ontvangt vrijdagavond drie Hollandse Nieuwe-bands en programmeert daarnaast ook nog drie acts in Cafe Mukkes en Muziekcafé de Gloppe. Op het eigen podium in De Blokhuispoort vind je de bijzonder getalenteerde, licht rammelende Rotterdamse chansonnier Yoshimi!, de Haags-Leids-Amsterdamse band G.O.T.V. die met hun stevige mix van stoner, psychedelica en grunge de Grote Prijs van Zuid-Holland won en het altijd hevig rockend Amsterdamse powerkwartet The Wrong Jeremies.

In Alkmaar is de spoeling wat dunner doordat Deadbeat Passenger zich heeft opgeheven en verdedigt The Cosmic Carnival de Hollandse Nieuwe-eer. Ook niet verkeerd; de Grote Prijs-winnaars zetten live altijd een sterke set neer vol rootsy vintage poprock.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Vrijdag 22 oktober
Poppodium Asteriks, de Blokhuispoort, Leeuwarden
20.30 uur: Yoshimi! (eigenzinnige rammelpop en elektronica uit Rotterdam)
21.25 uur uur: The Wrong Jeremies (hevig rockend Amsterdams kwartet)
22.20 uur: G.O.T.V. (psychedelic stonermetalpunk)

Zaterdag 23 oktober
Proeflokaal De Boom, Houttil 1, Alkmaar
21.00 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnaar op vintage rockgebied)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.