Nieuw album Pien Feith in januari Nieuw album Pien Feith in januari

Zangeres vindt onderdak bij V2 en speelt op Le Guess Who?

, Atze de Vrieze

Nieuw album Pien Feith in januari

Zangeres vindt onderdak bij V2 en speelt op Le Guess Who?

Atze de Vrieze ,

Half januari moet het nieuwe album van Pien Feith uitkomen. Een uitnodiging moet nog komen, maar de Amsterdamse zangeres hoopt het album te mogen presenteren op Noorderslag. Het album heet Dance On Time en zal verschijnen bij V2. "Ik ben er heel blij mee, het is op dit moment onze eerste prioriteit."

Zangeres vindt onderdak bij V2 en speelt op Le Guess Who?

Half januari moet het nieuwe album van Pien Feith uitkomen. Een uitnodiging moet nog komen, maar de Amsterdamse zangeres hoopt het album te mogen presenteren op Noorderslag. Het album heet Dance On Time en zal verschijnen bij V2. “Het album was af in juli, en daarna zijn we op zoek gegaan naar een label. V2 reageerde direct enthousiast, en we zijn verder in gesprek geraakt. Ik heb er een heel goed gevoel bij.”

Dance On Time moet de opvolger worden van The Wilderness Sound uit 2007, dat nog via het bescheiden Badmintone records verscheen. Nadien verscheen nog een In A Cabin With project onder de naam Neonbelle, dat in 2008 genomineerd was voor de 3VOOR12 Award. Het project heeft invloed gehad op het nieuwe album. “Het is elektronischer dan voorheen”, legt ze uit. “Het is een samensmelting van de smaken van de bandleden.”

Belangrijke schakel in het proces was drummer Pim Verlaek, voorheen van De Nieuwe Vrolijkheid en in de studio betrokken bij Nikoo. “Pim gebruikt elektronische pads. Voorheen speelden we met Bart de Kroon en Sebastiaan Janssen, maar die zagen de nieuwe koers niet zo zitten. Melvin (Wevers, gitarist, red.) en ik wilden meer de elektronica opzoeken, zij voelden dat niet zo. Pim heeft wel veel met elektronische muziek en bijvoorbeeld hiphop. Naast het gebruik van samplers, spelen we vrijwel alles live. En we hebben best veel geluiden bewerkt en ook zelf geluiden gemaakt met Ableton.” De band is weer compleet met bassist Peter Akkerman.

De komende maanden staan een aantal optredens op de agenda. Pien Feith is support act bij The Hundred In the Hands, Blaudzun en Eklin en speelt tijdens de Club 3VOOR12/Utrecht-avond in dB’s tijdens festival Le Guess Who? Overige projecten verdwijnen voorlopig op de plank. Met Neonbelle zijn wel al wat opnames gemaakt, maar daar zal even niets mee gebeuren. Ook The Very Sexuals – het project met Joep van Son van Nikoo en The Sugarettes – heeft even geen voorrang. “Joep is op het moment druk bezig met Nikoo. Wij hebben twee jaar aan dit album gewerkt. Ik ben er heel blij mee, het is op dit moment onze eerste prioriteit. Al het andere mag wachten. Behalve de omzetbelasting natuurlijk.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12