Hollandse Nieuwe met Popronde in Enschede, Tilburg en Haarlem Hollandse Nieuwe met Popronde in Enschede, Tilburg en Haarlem

Zeven Hollandse Nieuwe acts in drie dagen

, Ingmar Griffioen

Hollandse Nieuwe met Popronde in Enschede, Tilburg en Haarlem

Zeven Hollandse Nieuwe acts in drie dagen

Ingmar Griffioen ,

Deze week doet de Popronde weer drie steden aan en zo verrijzen er Hollandse Nieuwe podia in Twente, Brabant en Noord-Holland. Donderdag is De Pijp in Enschede de plek, vrijdag Cul de Sac in Tilburg en zaterdag moet je in Café Storing zijn.

Zeven Hollandse Nieuwe acts in drie dagen

Deze week doet de Popronde weer drie steden aan en zo verrijzen er Hollandse Nieuwe podia in Twente, Brabant en Noord-Holland. Donderdag is De Pijp in Enschede de plek, vrijdag Cul de Sac in Tilburg en zaterdag moet je in Haarlem in Café Storing zijn.

Hollandse Nieuwe en Popronde komen naar je toe deze herfst. In 24 speelsteden verrijst een Hollandse Nieuwe podium en zo zagen we al zestien Hollandse Nieuwe podia verrijzen tijdens dit Popronde-seizoen. Deze week brengen de Popronde en Hollandse Nieuwe weer zeven acts op de been op de Hollandse Nieuwe-acts podia in het oosten, het noorden en het zuiden van het land. In de geest van de Popronde zijn ook die avonden gratis te bezoeken. 3VOOR12/Lokaal is er uiteraard ook bij. Je vindt de aankondigen en verslaggeving van onze Lokaal-collega's in dit dossier.

Donderdag ga je naar De Pijp in Enschede om de Hollandse Nieuwe acts Starcatcher en The Fudge aan het werk te zien en in korte tijd van energieke Haagse progressieve rock naar stampende feestrock te gaan. Vrijdag ga je naar één van Tilburgs mooiste muziekcafees: Cul de Sac. Daar zie je shows van de Rotterdamse artpop-surprise Yoshimi! en het kleurrijke shoegazeproject Eins Zwei Orchestra. Uiteraard heb je zaterdag dan nog genoeg energie om naar Haarlem te reizen, waar liefst drie Hollandse Nieuwe-acts op de planken staan van Grand-Café Storing: de vintage rockende Grote Prijs-winnaars The Cosmic Carnival, de heftig electrorockende mafketels van redtheplaneeet!!! en de live niet minder enerverende dubstep-/hiphop-groep Boef en de Gelogeerde Aap.

Hieronder de tijdschema's van de Hollandse Nieuwe-podia. De rest van de Popronde-programmering vind je door op de site op de steden te klikken.

Donderdag 28 oktober
Cafe de Pijp, Stadsgravenstraat 19, Enschede
21.45 uur: Starcatcher (psychedelische, alternatieve progrock uit de Hofstad)
23.15 uur uur: The Fudge (opzwepende rock, electro en meer)

Vrijdag 29 oktober
Muziekcafe Cul de Sac, Heuvel 48, Tilburg
22.00 uur: Yoshimi! (eigenzinnige rammelpop en elektronica uit Rotterdam)
23.30 uur: Eins, Zwei Orchestra (kleurrijk shoegazerockend duo)

Zaterdag 30 oktober
Grand-Café Storing, Houtplein 12, Haarlem
22.00 uur: The Cosmic Carnival (Grote Prijs-winnaar op vintage rockgebied)
23.15 uur: Boef en de Gelogeerde Aap (dubstep, hiphop, poëzie en meer)
0.30 uur: redtheplaneeet!!! (experimentele indienoise en electrorock)

-----------------------------------

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12