3VOOR12 Draait Amsterdam Dance Event 3VOOR12 Draait Amsterdam Dance Event

De festivaltips van de redactie: SuperRauw, Bibio, Palmbomen, James Holden

, Ingmar Griffioen

3VOOR12 Draait Amsterdam Dance Event

De festivaltips van de redactie: SuperRauw, Bibio, Palmbomen, James Holden

Ingmar Griffioen ,

Amsterdam Dance Event 2010 is afgetrapt! Terwijl de eerste sprekers de ADE-conference toespreken, vergaart 3VOOR12 nog even de festivaltips van de redactie voor je. Toppers zijn SuperRauw, Bibio, Palmbomen, James Holden's Border Community, Flying Lotus en Dorian Concept.

De festivaltips van de redactie: SuperRauw, Bibio, Palmbomen, James Holden

Amsterdam Dance Event 2010 is afgetrapt! Terwijl de eerste sprekers de ADE-conference toespreken, vergaart 3VOOR12 nog even de festivaltips van de redactie voor je. Het programma-aanbod is weer immens. Eens kijken welke live-acts en dj-sets onze redacteuren aanbevelen onder het mom van: 3VOOR12 gidst je door ADE 2010. Met als toppers SuperRauw, Bibio, Palmbomen, James Holden's Border Community, Flying Lotus en Dorian Concept.

DE TOP 10

1. Superrauw met o.a. Boys Noize, Aeroplane en Joost van Bellen in Melkweg, donderdag 21 okt 22.00 - 05.00 uur
"Superstar DJ Joost van Bellen zit er zelden naast, dus de avond kan al bijna niet stuk met Aeroplane en Boys Noize." (Menno Visser)
"Met deze killer line-up is dit simpelweg de heetste plek om te zijn op donderdag. Punt." (Ingmar Griffioen)

2.
NON Records & Elevator People met o.a. Bibio, Palmbomen, Jimmy Edgar, Bear, Social Disco Club in Studio/K, vrijdag 22 okt 22:00 – 04:00 uur
"Palmbomen. En dan heeft de organisatie ook nog eens Bibio en Jimmy Edgar van Warp te pakken." (Christiaan Walraven)
"Met één van Nederlandse grootste talenten; Palmbomen tussen grootheden als Bibio en Jimmy Edgar. Dit zal een onvergetelijke avond worden" (Derek van Winsen)

3. Border Community met o.a. James Holden, Kate Wax en Luke Abbott in Melkweg, zaterdag 23 okt
"Zien en horen hoeveel nieuwe zieltjes held James Holden weer voor zich weet te winnen met zijn diepe, sfeerrijke minimal techno" (Derek van Winsen)
"Benieuwd wat de crew van James Holden nu weer laat opborrelen…" (Menno Visser)

4. ADE Special: Flying Lotus en Dorian Concept in Melkweg, donderdag 21 okt 19.30 - 23.00 uur
"Natuurlijk is de grote aanrader voor donderdagavond de show van Flying Lotus (held van het jaar) en Dorian Concept in de Melkweg" (Atze de Vrieze)
"LA producer Flying Lotus gaat je absoluut verbazen met zijn geniale brainfeed, evenals de Oostenrijkse keyboard-tovenaar Dorian Concept met zijn bizarre elektronische avonturen" (Ingmar Griffioen)

5. Colors met L-Vis 1990 vs. Bok Bok, Girl Unit, Deadboy, Cinnaman, in Trouw, woensdag 20 okt 22-30 – 05.00
"De leukste nieuwe avond van Amsterdam. Cinnaman en vrienden presenteren future bass uit Engeland" (Sander Kerkhof)

6.
Hyperrhythm met o.a. Mike Slott, Phonophani, Oval in Bimhuis, donderdag 21 okt
Hyperrhythm gaat met Mike Slott (Hudson Mohawke's Schotse maatje) en met Phonophani en Oval de diepte in. (Atze de Vrieze)

7. C-Mon & Kypski in Van Gogh Museum, vrijdag 23 okt
Spannende locatie, spannende stoelendans…
 (Menno Visser)

8.
Goldfish in de Melkweg Max, woensdag en vrijdag (beide uitverkocht)
"Een Zuid-Afrikaanse electro-jazz band die twee keer de Max uitverkoopt zonder enige serieuze promotie. Dat moet tot op de bodem worden uitgezocht." (Sander Kerkhof)

9. Ostgut Ton met o.a. Marcel Dettmann, Shed, Prosumer in Trouw, zaterdag 23 okt
"Het Berlijnse Ostgut is met vaandeldrager Dettmann de laatste jaren meer en meer toonaangevend met zijn droge, a-melodieuze sound." (Atze de Vrieze)

10.
Lektroluv Records Label Night met o.a. Mightyfools, Nobody Beats The Drum, Wannabe a star, RipTidE in Paradiso, woensdag 20 okt 23.30 - 05.00 uur
"De nieuw bij Lektroluv getekende Mightyfools mag de kleine zaal van Paradiso platspelen. Met vrienden als Nobody Beats The Drum, Wannabe a star en RipTidE kan dat eigenlijk niet mis gaan." (Christiaan Walraven)


DE LIJSTJES:

SANDER KERKHOF DRAAIT:

Colors met L-Vis 1990 vs. Bok Bok, Girl Unit, Deadboy, Cinnaman, in Trouw, woensdag 20 okt 22-30 – 05.00
Dansen als een flexibele Engelse dropveter tijdens de derde editie van de leukste nieuwe avond van Amsterdam. Cinnaman en vrienden presenteren future bass uit Engeland, met een back to back set van L-Vis 1990 en Bok Bok plus nieuwe helden Girl Unit en Deadboy. De eerste 50 bezoekers die zich aan de poort van Trouw melden in een outfit die geheel bestaat uit 1 kleur mogen trouwens gratis naar binnen!

Goldfish in de Melkweg Max, woensdag en vrijdag (beide uitverkocht)
Een Zuid-Afrikaanse electro-jazz band op het Pacha label die twee keer de Max uitverkoopt zonder enige serieuze promotie. Dat moet tot op de bodem worden uitgezocht.

Hemlock Night @ Sonic Warfare met Untold, Ramadanman, Jackmaster en DJ+ in de Melkweg, zaterdag 23 okt 23.00 - 05.00
Meer onduidelijke beats en wobbelende bassen in de Melkweg op zaterdag. Of zoals Jack Dunning (Untold), mede-eigenaar van het Londense Hemlock label het noemt: music for a deeper dancefloor. Check alvast de Ramadanman remix van Jamie Woon zodat je weet hoe de muzikale meltdown zaterdagavond ongeveer gaat klinken.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

AD25 - 25 jaar Detroit techno met o.a. Derrick May, Carl Craig, Juan Atkins en Kevin Saunderson in Melkweg, woensdag 20 okt
Je kunt moeilijk zeggen dat fans van Detroit techno in Nederland slecht aan hun trekken komen. De veteranen doen Nederland stuk voor stuk regelmatig aan, met als meest memorabele moment het optreden van de Belleville Three op Awakenings. Dat leidde vooral bij deze heren zelf tot gemengde gevoelens. Maar niet vaak zie je een avond met zo onwaarschijnlijk veel zwaargewichten bij elkaar als deze D25 avond.

Hyperrhythm met o.a. Mike Slott, Phonophani, Oval in Bimhuis, donderdag 21 okt
Natuurlijk is de grote aanrader voor donderdagavond de show van Flying Lotus (held van het jaar) en Dorian Concept in de Melkweg. Maar voor wie daar alweer klaar mee is, biedt Hyperrhythm de volgende stap. Mike Slott is Hudson Mohawke's Schotse maatje, en met Phonophani en Oval gaat Hyperrhythm de diepte in.

Ostgut Ton met o.a. Marcel Dettmann, Shed, Prosumer in Trouw, zaterdag 23 okt
Het Berlijnse Ostgut is de laatste jaren meer en meer toonaangevend met zijn droge, a-melodieuze sound. Dettmann is vaandeldrager en bevestigde dat met zijn recent verschenen debuutalbum. Deze nacht gaat om 08:00 uur vrijwel naadloos over in de zondag van Trouw, met o.a. huisvriend Dixon. Voor de lange adem ga je naar de Wibautstraat.


CHRISTIAAN WALRAVEN DRAAIT:

Lektroluv Records Label Night met o.a. Mightyfools, Nobody Beats The Drum, Wannabe a star, RipTidE in Paradiso, woensdag 20 okt 23.30 - 05.00 uur
Naast de gebruikelijke grote zaal mag de nieuw bij Lektroluv getekende Mightyfools uit Hilversum de kleine zaal van Paradiso platspelen. Met vrienden als Nobody Beats The Drum, Wannabe a star en RipTidE kan dat eigenlijk niet mis gaan. Blijf dus niet beneden hangen!

NON Records & Elevator People met o.a. Bibio, Palmbomen, Jimmy Edgar, Bear, Social Disco Club in Studio/K, vrijdag 22 okt 22:00 – 04:00 uur
Dat de muziek van Palmbomen ook zonder laptop zo goed kon uitpakken, had ik nooit gedacht voor ik het op Into The Great Wide Open live zag. En dan heeft de organisatie ook nog eens Bibio en Jimmy Edgar van het Warp label te pakken.

A Propper Riot (Basserk Label Night) met o.a. TCS (vroeger 3-1), Narsti, Klipar, Shock and Awe in OT301, zaterdag 23 okt 22.30 - 05.00 uur
Wanneer de mannen van 3-1 zeggen dat ze terug zijn met een nieuwe audiovisuele show onder de naam TCS, dan moet het bijna wel een spektakel worden. Niet moeilijk doen, gewoon gaan.


DEREK VAN WINSEN DRAAIT:

Whitenoise @ ADE Network Bash vanuit de Duif, donderdag 21 okt live op 3FM tussen 22:00 en 01:00 uur
Volgens mij een unicum op 3FM. Een show voor middernacht die wordt gepresenteerd in het Engels (wel met Annemieke Schollaardt als sidekick) en die volledig draait om elektronische muziek. Dave Clarke komt live vanuit de Duif met een radio show met interviews met alle DJ's die je moet volgen en de nieuwste techno tracks die je niet mag missen. En je kunt het dus allemaal volgen op 3FM.

NON Records & Elevator People met o.a. Palmbomen, Bibio en Jimmy Edgar in Studio/K, vrijdag 22 okt 22:00 – 04:00 uur
Vrijdag hang ik bij mij om de hoek in de Studio/K. Met één van Nederlandse grootste talenten; Palmbomen die in het programma geklemd zit tussen grootheden als Bibio en Jimmy Edgar. Ik ben ervan overtuigd dat dit een onvergetelijke avond zal worden.

Border Community met o.a. James Holden, Kate Wax en Luke Abbott in Melkweg, zaterdag 23 okt
Ze zijn ondertussen kind aan huis bij de Melkweg, het fameuze Border Community label. Zaterdag ben ik er ook weer bij om te zien en horen hoeveel nieuwe zieltjes vooral mijn persoonlijke held James Holden weer voor zich weet te winnen met zijn diepe, sfeerrijke minimal techno en vooruitstrevende elektronische muziek.


MENNO VISSER DRAAIT:

Superrauw met o.a. Boys Noize, Aeroplane en Joost van Bellen in Melkweg, donderdag 21 okt 22.00 - 05.00 uur

Superstar DJ Joost van Bellen zit er zelden naast, dus de avond kan al bijna niet stuk met Aeroplane en Boys Noize en nog wat nieuwe ontdekkingen.

C-Mon & Kypski in Van Gogh Museum, vrijdag 23 okt
Spannende locatie, spannende stoelendans…

Border Community met o.a. James Holden, Kate Wax en Luke Abbott in Melkweg, zaterdag 23 okt

Benieuwd wat de crew van James Holden nu weer laat opborrelen…


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Superrauw met oa Boys Noize, Aeroplane en Joost van Bellen in Melkweg, donderdag 21 okt 22.00 - 05.00 uur

Met de killer line-up Boys Noize, Housemeister, Djedjotronic, Bart B More, Aeroplane, Villa, Joakim en house-meester Joost van Bellen is dit simpelweg de heetste plek om te zijn op donderdag. Punt.

ADE Special: Flying Lotus en Dorian Concept in Melkweg, donderdag 21 okt 19.30 - 23.00 uur
Voor een avontuurlijker begin van de avond enter je de Melkweg, waar de experimentele LA producer Flying Lotus je absoluut gaat verbazen met zijn geniale brainfeed. De Oostenrijkse keyboard-tovenaar Dorian Concept pakt al even experimenteel uit met zijn bizarre elektronische avonturen, inclusief toonbare live-show!

Radical met o.a. Myrkur, Akkachar, vrijdag 22 okt 23.00 - 05.00 uur
Dubstep moet je natuurlijk niet in een al te clean podium neerzetten, maar gewoon zoals het hoort: in een rauw pand doorwasemt met de kraak- en punkcultuur, waar je bier in flessen drinkt en met je neus op de artiesten staat. In OT301 dus, waar je vrijdag zomaar zes Britse en Nederlandse beloftevolle dubsteppers voor de kiezen krijgt.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12