Yuck neemt het niet (zo) serieus Yuck neemt het niet (zo) serieus

"Met wie ik naar bed wil? Martin Jol!"

, Tekst en foto's Tomas Delsing

Yuck neemt het niet (zo) serieus

"Met wie ik naar bed wil? Martin Jol!"

Tekst en foto's Tomas Delsing ,

Op een festival waar je kleding alleen opvalt door niet op te willen vallen, slaagt Yuck erin boven de massa uit te stijgen. Drummer Jonny heeft een gigantische bos kroeshaar, zanger Daniël loopt rond in een outfit die de Britten zouden typeren als 'triple denim disaster'.

"Met wie ik naar bed wil? Martin Jol!"

Op een festival waar je kleding alleen opvalt door niet op te vallen, slaagt Yuck erin boven de massa uit te stijgen. Drummer Jonny heeft een gigantische bos kroeshaar, zanger Daniël loopt rond in een outfit die de Britten zouden typeren als 'triple denim disaster'. Als ook bassiste Mariko is aangeschoven, haar bandleden dichten haar teleport-kwaliteiten toe omdat ze altijd weg is, kan een chaotisch interview beginnen.

GEÏNTERVIEWDEN:

Daniël, Max, Jonny en Mariko. In een woord: Yuck.

HOE LAAT ZIJN JULLIE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
Max: "Ik weet niet hoe laat het was, wel dat ik de eerste was. Dat is eigenlijk altijd wel zo", lacht hij: "ik ben degene die altijd op de anderen wacht." Hij lijkt zich erbij te hebben neergelegd. Maar goed ook, de anderen kunnen er alleen om lachen. Daniël: "Pas als Max tien minuten klaar staat weten wij, nu moeten we wel zo'n beetje gaan."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?

Daniël: "Dat is niet aan ons om te zeggen. Wat bedoel je, wat maakt ons uniek, of wat maakt ons anders? Dat laatste zijn we namelijk wel." Het bewijs daarvoor wordt direct geleverd in de vorm van een pentekening - zie foto's - waar Kamagurka trots op zou zijn. Compleet met fallus-boom en dito ondertekening.

DOOR DE FINANCIËLE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?

Weer Daniël: "Ik heb wel een Telecaster die weg mag, die gebruik ik eigenlijk nooit." Max: "Ik heb ook nog wel een gitaar die ik kan missen, maar daar wil ik led-lampjes op gaan plakken."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WILLEN JULLIE BEREIKEN IN 2011?

Daniël: "Heel veel spelen en zorgen dat zoveel mogelijk mensen ons leren kennen."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEREN JULLIE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?

Max: "Mijn oma is laatst 101 geworden, kreeg ze een brief van de koninging. Geen idee trouwens wat er in stond." Lacht: "Gefeliciteerd en keep on truckin', groetjes van de koningin. Zoiets waarschijnlijk!"

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?

Er volgt een rondje langs de tafel, waarbij keurig de namen op een briefje geschreven worden. "Anders vergeet je het zo", denkt Daniël. Hijzelf schrijft Sun Kil Moon op, ook Male Bonding en Majesty Shredding zitten in de cd-wisselaar in de bandbus.

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GAAN JULLIE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?

Daniël: "Allemaal! Wie spelen er eigenlijk? Ik heb echt geen idee..."

HOE LAAT GAAN JULLIE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
Jonny: "Welke Nederlander vind ik helemaal te gek? Martin Jol! Hoe laat? Acht uur 's ochtends, geen minuut eerder."

Alles over London Calling op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12