VVD staakt weerstand tegen BTW-verhoging podiumkunsten VVD staakt weerstand tegen BTW-verhoging podiumkunsten

PVV blokkeert alternatieven als verhoging van de assurantiebelasting

, Ingmar Griffioen

VVD staakt weerstand tegen BTW-verhoging podiumkunsten

PVV blokkeert alternatieven als verhoging van de assurantiebelasting

Ingmar Griffioen ,

De VVD staakt het verzet tegen de BTW-verhoging op de podiumkunsten van 6 naar 19 procent. Nu blijkt dat gedoogpartner PVV niet bereid is concessies te doen aan het kabinetsvoorstel, wil de liberale partij niet langer dwarsliggen. Vrijdag bleek dat de VVD-fractie was. Kamerlid Helma Neppérus stelde dat de "kunstsector dubbel getroffen" werd.

PVV blokkeert alternatieven als verhoging van de assurantiebelasting

De VVD staakt het verzet tegen de BTW-verhoging op de podiumkunsten van 6 naar 19 procent. Nu blijkt dat gedoogpartner PVV niet bereid is concessies te doen aan het kabinetsvoorstel, wil de liberale partij niet langer dwarsliggen. Vrijdag bleek dat de VVD-fractie tegen de verhoging is. Kamerlid Helma Neppérus stelde toen dat de "kunstsector dubbel getroffen" werd.

Vandaag legde de VVD zich neer bij de verhoging, die kan resulteren in een prijsverhoging van dertien procent voor onder meer concert- en theaterkaarten. Dat liet Tweede-Kamerlid Neppérus vandaag in de kamer weten voor het begin van de plenaire behandeling van het belastingplan. "Ik vind het heel jammer, maar dit is de werkelijkheid", noteerde het ANP uit haar mond.

Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en D66 rekenden onlangs voor dat de 90 miljoen euro die de BTW-verhoging de staatskas moet opleveren, ook te realiseren is door de assurantiebelasting met 0,7 procent extra te verhogen. De PVV wil echter niet op dergelijke alternatieven in gaan. Volgens het ANP laat de PVV de VVD evenmin vrij om anders te stemmen. PVV-Kamerlid Roland van Vliet was klip en klaar over het partijstandpunt: "Er staan drie handtekeningen onder het gedoogakkoord; daarin gaan we niet bewegen."

Donderdag wordt er gestemd over het kabinetsplan en de wijzigingsvoorstellen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12