Vrijspraak voor Wilders-rapper Mo$heb Vrijspraak voor Wilders-rapper Mo$heb

Pistoolschoten ontbreken in originele versie

, Atze de Vrieze

Vrijspraak voor Wilders-rapper Mo$heb

Pistoolschoten ontbreken in originele versie

Atze de Vrieze ,

Rapper Mohammed Shoaib alias Mo$heb is niet schuldig aan bedreiging van Geert Wilders. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag woensdagochtend in hoger beroep bepaald. De politicus deed in 2007 aangifte tegen de rapper vanwege een nummer op YouTube.

Pistoolschoten ontbreken in originele versie

Rapper Mohammed Shoaib alias Mo$heb is niet schuldig aan bedreiging van Geert Wilders. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag woensdagochtend in hoger beroep bepaald, zo meldt Nu.nl. De politicus deed in 2007 aangifte tegen de rapper vanwege een nummer op YouTube. In het nummer Wie Iz De Volgende speculeert Mo$heb op een gewelddadige dood van de PVV-leider, met verwijzingen naar Pim Fortuyn en Theo van Gogh.

De rechter oordeelde dat niet bewezen was dat Mo$heb de video met het geluid van pistoolschoten zelf op internet gezet heeft. In de rechtszaal werd de originele versie ten gehore gebracht, waarin deze pistoolschoten niet te horen zijn. Juist de combinatie van tekst en pistoolschoten was voor Wilders aanleiding om aangifte te doen. 

Een eerdere rechter veroordeelde de rapper in december 2009. Opmerkelijk is dat de rapper nu niet zozeer principieel vrijgesproken is, maar vanwege een meer technische reden. De advocaat van Mo$heb betoogde in december nog dat zijn cliënt vrijgesproken moest worden omdat aan de context van de rap voorbij gegaan werd. Zo zou de tekst een droom omschrijven, en daarom geen werkelijke bedreiging zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12