Verhagen wil vergunningen FM-radiostations verlengen Verhagen wil vergunningen FM-radiostations verlengen

De vergunningen, die officieel in 2011 aflopen, zouden dan tot 2017 gaan gelden.

, Christiaan Walraven

Verhagen wil vergunningen FM-radiostations verlengen

De vergunningen, die officieel in 2011 aflopen, zouden dan tot 2017 gaan gelden.

Christiaan Walraven ,

Minister Verhagen van Economische Zaken wil de vergunningen voor de etherfrequenties van commerciële radiostations op de FM met zes jaar verlengen. Voor de verlenging moeten de radiostations een marktconforme vergoeding betalen.

De vergunningen, die officieel in 2011 aflopen, zouden dan tot 2017 gaan gelden.

Minister Verhagen van Economische Zaken wil de vergunningen voor de etherfrequenties van commerciële radiostations op de FM met zes jaar verlengen. De vergunningen, die officieel in 2011 aflopen, zouden dan tot 2017 gaan gelden. Voor de verlenging moeten de radiostations een marktconforme vergoeding betalen.

Het ministerie meldt in de plannen dat de stations daarvoor wel de mogelijkheden voor digitale radio verder moeten gaan uitrollen, zodat in 2015 tachtig procent van Nederland ook digitale radio (TDAB) kan ontvangen. "Digitale radio heeft veel voordelen, zoals een betere kwaliteit, meer radiostations en het mogelijk toevoegen van nieuwe diensten aan het radiosignaal. Op termijn zou digitale radio de huidige FM kunnen gaan vervangen."

De twee FM-kavels waar voorheen Arrow Rock op uitzond zullen beschikbaar komen voor nieuwe landelijke radiostations. Voorwaarden hiervoor zijn nog niet bekend gemaakt. Een woordvoerder van Kink FM, dat al vele jaren aast op een landelijke etherfrequentie, heeft op dit moment nog geen commentaar op het eventuele invullen van de frequenties door de zender. De definitieve beslissing over de verlenging wordt januari 2011 genomen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12