The Knocks heeft een 'super partyvibe' The Knocks heeft een 'super partyvibe'

"We willen geen dj's zijn, maar ook niet een standaard band als The Strokes"

, Christiaan Walraven

The Knocks heeft een 'super partyvibe'

"We willen geen dj's zijn, maar ook niet een standaard band als The Strokes"

Christiaan Walraven ,

Bij binnenkomst vallen de twee slaperige koppen in Paradiso direct op. Hip gekleed maar met kleine oogjes zitten de jongens van The Knocks te wachten. Het is bijna twee uur, terwijl de afspraak een uur eerder gepland stond. Verslapen.

"We willen geen dj's zijn, maar ook niet een standaard band als The Strokes"

Bij binnenkomst vallen de twee slaperige koppen in Paradiso direct op. Hip gekleed maar met kleine oogjes zitten de jongens van The Knocks te wachten. Het is bijna twee uur, terwijl de afspraak een uur eerder gepland stond. Verslapen.

GEÏNTERVIEWDEN:
Ben "B-Roc" Ruttner en James "JPatt" Patterson van The Knocks uit New York.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
Ben: "We stonden pas om 12 uur op, daarom zijn we te laat. We zijn dus ook direct hierheen gekomen."
James: "We zijn hier gisteren al aangekomen en ik was nog nooit in Amsterdam geweest. Ben was hier vorig jaar en heeft mij wat coffeeshops en bars laten zien. Het is een hele coole stad, maar omdat het zo regende wilden we niet terug naar het hotel. Het is dus laat geworden. Sorry daarvoor."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
Ben: "We kennen niet heel veel bands die spelen, dus ik weet niet zeker of het ons onderscheidt, maar wij hebben wel een super partyvibe."
James: "We doen eigenlijk een soort live dj-set, maar het is ook erg poppy. Het is deels live en deels van tevoren geprogrammeerd. We willen geen dj's zijn, maar ook niet een standaard band als The Strokes, dus hebben we het op deze manier bedacht."

DOOR DE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
James: "We zijn gewoon met zijn tweeën, dus er valt niet heel veel te bezuinigen. Bij veel van onze shows komen ook twee danseressen met gouden vleugels mee. Die konden nu niet mee komen, dus eigenlijk zijn we al aan het bezuinigen."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?
Ben: "Na deze tour gaan we terug naar de Verenigde Staten om ons album af te maken. Het doel is dan om met dat album volgend jaar terug te komen naar Europa en op de festivals te spelen. Wat er verder gaat gebeuren zien we daarna weer."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?
Ben: "Ja, ik voeg eigenlijk iedereen gewoon toe, dus mij maakt het niet zo veel uit. Zijn er echt mensen die nee antwoorden op die vraag?"
James: "Maar ik zou haar wel gelimiteerd toegang geven. Volledige toegang hebben alleen mijn echte vrienden."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?
Ben: "Francis and the Lights - It'll Be Better is een geweldig album, maar dat van Mumford & Sons heb ik ook heel veel gedraaid."
James: "Hij verkocht misschien niet zo veel, maar muzikaal gezien vond ik de nieuwe plaat van MGMT persoonlijk erg goed."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
Ben: "Ik hoorde gisteren pas dat Ratatat ook speelt vanavond. Die wil ik al heel erg lang een keer zien, dus ik wil daar zeker bij zijn."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
Ben: "We slapen samen op een kamer, dus wild zal het niet worden helaas. Maar morgen doen we een dj-set in Manchester met M.I.A. en Sleigh Bells, dus we gaan het sowieso niet al te laat maken."

MAAK JE WEL EENS MISBRUIK VAN JE STATUS ALS MUZIKANT?
James: "Je bedoelt voor de vrouwen?"

DAT HEB IK NOOIT GEZEGD.
Ben: "Nou, we vragen wel eens om drankjes na het optreden als je dat misbruik noemt."
James: "En met de vrouwen heb je er ook vrij weinig aan. Er is altijd wel een bekendere ster te vinden. Ik stond laatst na een show te zoeken naar de vrouwen en toen bleek dat John Legend net was binnengekomen. Dan ben je gewoon kansloos."

Alles over London Calling kun je vinden op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12