Summer Camp wil naar bed met alle vier de Warpaint-girls Summer Camp wil naar bed met alle vier de Warpaint-girls

"Factory Floor is geweldig, zeer luid en industrieel!"

, Tekst en foto's Ingmar Griffioen

Summer Camp wil naar bed met alle vier de Warpaint-girls

"Factory Floor is geweldig, zeer luid en industrieel!"

Tekst en foto's Ingmar Griffioen ,

Elizabeth en Jeremy vormen niet alleen samen het aparte duo Summer Camp, ze zijn ook aan de eettafel goed op elkaar ingespeeld en qua bijdehante, droge opmerkingen volkomen aan elkaar gewaagd.

"Factory Floor is geweldig, zeer luid en industrieel!"

Elizabeth en Jeremy vormen niet alleen samen het aparte duo Summer Camp, ze zijn ook aan de eettafel goed op elkaar ingespeeld en qua bijdehante, droge opmerkingen volkomen aan elkaar gewaagd.

GEÏNTERVIEWDEN:
Singer/songwriter Elizabeth Sankey (zang en samples) en Jeremy Warmsley (gitaar, toetsen, zang en samples) van Summer Camp.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?

Elizabeth: "Om 4.30 uur en het eerste wat ik deed was uitroepen: 'Oh my god het is veel te vroeg' en proberen weer te slapen. Helaas lukt dat nooit meer als ik eenmaal wakker ben." Jeremy: "Het eerste wat ik doe is altijd heel hard op de snooze knop slaan. Dat werkt, ik heb nog een kwartiertje geslapen. Slapen is heerlijk, ik zou het eeuwig kunnen doen." 

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
Jeremy: "Elizabeth, zeg jij eens wat grappigs." Elizabeth: "We zijn maar met z'n tweeën, dus we zijn een meer geconcentreerde band." Jeremy: "Er is minder te zien aan ons, dus nemen we projecties mee."

DOOR DE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Elizabeth: "Op Jeremy!" Jeremy grijnst betekenisvol: "Ik zou bezuinigen op iedereen die niet aardig tegen me doet." Elizabeth: "Ha op mij dus."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?

Elizabeth: "Ik wil vooral werken aan ons album, dat volgend jaar uit moet komen. Hopelijk kunnen we dan wat meer van Europa zien. Dit is mijn eerste keer in Amsterdam en ik zou graag wat meer buiten Londen komen. Dat is het gedeelte van een band zijn, waar we erg van houden." Jeremy: "We willen eigenlijk vooral graag terugkomen, dat is ons voornaamste doel."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?
Elizabeth: "Hell yeah! Misschien omdat mijn grootmoeder niet op Facebook zat en ik vind dat mijn pagina wat meer ouderen en wereldwijsheid moet bevatten. Ik denk dat zij wel aardig aan die vragen beantwoordt. Door haar kom ik waarschijnlijk ook in contact met Edward en Philip en al die anderen. En ik wil heel graag weten wat zij allemaal uitspookt, of ze wel eens echt bezopen wordt." Jeremy: "Sorry, maar daar doe ik niet aan. Ik accepteer geen mensen die ik niet ken." Elizabeth: "Wat? Je wil haar eerst opbellen voor een afspraak om haar te leren kennen en dan accepteer je haar de volgende dag wel?" Jeremy: "Ja." Elizabeth: "Jij hebt echt geen principes."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?

Jeremy: "Owen Pallett - Heartland.
Elizabeth: "Ariel Pink for sure."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?

Jeremy: "Op Wavves denk ik, ik heb een aantal van die jongens ontmoet toen ze nog met Jay Reatard speelden." Elizabeth: "Ik heb ze een keer geïnterviewd, wat best wel weird was." Jeremy: "Ik ken Yuck vrij goed en Rhys van Good Shoes." Elizabeth: "Ik wil heel graag Factory Floor zien." Jeremy: "Ja, die zijn geweldig, erg luid en industrieel."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
Elizabeth: "Ik ga vanavond om half elf naar bed." Jeremy: "Maar Warpaint speelt tot kwart voor elf." Elizabeth: "Ok, dan ga ik dus om tien voor elf naar bed en hopelijk met alle vier de meiden van Warpaint. Of...", ze kijkt indringend naar Jeremy, "of is dit dan misschien de nacht dat jij en ik elkaar echt vinden? Wat denk jij Jeremy?" Jeremy verslikt zich bijna: "Sorry, ik ben even sprakeloos. Maar ehm, Amsterdam is een hele mooie stad, ik ga graag met heel Amsterdam naar bed." Elizabeth: "Wat smerig."

Alles over London Calling op de speciale festivalsite.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12