Song van het Jaar: de keuze van Baskerville Song van het Jaar: de keuze van Baskerville

“Mijn favoriete Jack Parow zin is: ik koekeloer jou”

, Sander Kerkhof

Song van het Jaar: de keuze van Baskerville

“Mijn favoriete Jack Parow zin is: ik koekeloer jou”

Sander Kerkhof ,

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Bart Possemis van Baskerville naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde. Zelf is Baskerville genomineerd met Devil’s Town. Aanstaande vrijdag staat de band in het voorprogramma van Faithless in AHOY en op zaterdag is Baskerville te zien op BUMA Rotterdam Beats. “

“Mijn favoriete Jack Parow zin is: ik koekeloer jou”

De stembussen zijn weer open. 16 december wordt de Song van het Jaar 2010 bekend gemaakt, en tot 13 december kun jij bepalen welk liedje dat wordt. 3VOOR12 vroeg Bart Possemis van Baskerville naar zijn vijf favorieten in de 200 songs die het VPRO Hitteam nomineerde (luisteren kan hier op Spotify, met dank aan Joris Gillet). Zelf is Baskerville genomineerd met Devil’s Town. Vrijdag staat de band met Faithless in AHOY en op zaterdag is Baskerville te zien op BUMA Rotterdam Beats.

The Black Keys – Tighten Up
“Tot mijn spijt heb ik The Black Keys pas dit jaar ontdekt. Twee maanden geleden, om precies te zijn. Zo gaat het met muziek, je hebt nooit tijd om alles te checken. Het gaat me niet eens speciaal om deze track, ik vind hun sound gewoon te gek. Ze hebben heel eerlijk geluid. De video is ook leuk trouwens.”

Gorillaz – Stylo feat. Mos Def en Bobby Womack
“Ik heb ze helaas gemist in de HMH, dat krijg je als je zelf veel moet spelen. Plastic Beach is voor mij het album van het jaar. De muziek komt heel vrij over. Het tweede Gorillaz album vond ik ook goed geproduceerd, maar deze klinkt nog wat verrotter. Alsof er minder over is nagedacht. Ik heb hem voor het eerst geluisterd terwijl ik een deur aan het schilderen was, en hij is daarna niet meer uitgegaan. Ik vind zijn manier van songschrijven te gek. Sommige liedjes blijven heel klein, maar zijn heel gewichtig. Een drumbeat, een heel klein basje en zijn stem: te gek. Het is simpel, ik ben gewoon fan.”

Moss – I Apologise (Dear Simon)
“Zo’n mooi liedje. En trots dat het uit Nederland komt. Ik kan er verder niks over zeggen.”

Them Crooked Vultures – Dead End Friends
“Er moest ook een rocker in en dit is een lekkere. Dit is wel minder tof dan Queens Of The Stone Age – waar ik groot fan van ben – maar wel een fijne band. De wederhelft van Baskerville is ook een hardcore Queens fan, nog meer dan ik.”

Jack Parow – Cooler As Ekke
“Deze moet er uiteraard in. We zijn vrienden met hem geworden dit jaar. Op 8 november hebben we met hem in de studio gezeten. Dat klikte wel. Het nummer komt of op onze nieuwe plaat, of op zijn tweede album. Ik had op Lowlands al een stuk van zijn optreden gezien. Toen dacht ik wel meteen: lachen met zo’n gast, gewoon gaan. Ik ben vroeger veel in Zuid-Afrika geweest, heb er een paar keer getourd met Relax. Ik zou er graag met Baskerville ook weer naar toe gaan. Het is leuk om iemand uit Zuid-Afrika in de studio te hebben. Als je rustig praat kun je je allebei verstaanbaar maken in je eigen taal. Mijn favoriete zin uit Cooler As Ekke is: ‘ik koekeloer jou.”

De Song van het Jaar bestaat 25 jaar. Beluister nu de speciale Spotify playlist met ruim 2000 tracks. Breng hier je stem uit op de Song van het Jaar 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12