Rolo Tomassi slaapt op vloer bij vrienden in Utrecht Rolo Tomassi slaapt op vloer bij vrienden in Utrecht

Furious Sheffield five razen in 36 uur van Sheffield naar Amsterdam

, Tekst en foto Ingmar Griffioen

Rolo Tomassi slaapt op vloer bij vrienden in Utrecht

Furious Sheffield five razen in 36 uur van Sheffield naar Amsterdam

Tekst en foto Ingmar Griffioen ,

Na een bus- en treinreis van zo'n 36 uur is Rolo Tomassi vanuit Sheffield in Paradiso beland voor de start van de Europese tour. Tijd om snel wat te eten, door naar het podium voor een line-check en anderhalf uur later de bovenzaal in een slagveld te veranderen. Tussen de happen door raffelen de vijf jonge Britten ook nog even een interviewtje af.

Furious Sheffield five razen in 36 uur van Sheffield naar Amsterdam

Na een bus- en treinreis van zo'n 36 uur is Rolo Tomassi vanuit Sheffield in Paradiso beland voor de start van de Europese tour. Tijd om snel wat te eten, door naar het podium voor een line-check en anderhalf uur later de bovenzaal in een slagveld te veranderen. Tussen de happen door raffelen de vijf jonge Britten ook nog even een interviewtje af.

GEÏNTERVIEWDEN:
James Spence (synths, grunts) en gaandeweg druppelen ook zus Eva Spence (vocals/grunts), drummer Edward Dutton, gitarist Joe Nicholson en bassist Joseph Thorpe binnen met een bord Thai food.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
James: "Ik heb al sinds donderdagochtend 8.30 uur niet meer geslapen. Toen zijn we van Sheffield naar Cambridge naar London naar Folkestone gereden. En dan via de trein door de Kanaaltunnel naar Amsterdam gereisd en twintig minuten geleden hier gearriveerd. Vind je het goed als ik eet tijdens het interview? We moeten zo een line-check doen."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
James: "Ik ben er vrij zeker van dat we met enige afstand de hardste band op de bill zijn. En er spelen hier aardig wat op indie gebaseerde bands en wij zijn geen indie band."

DOOR DE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Edward: "We proberen al te bezuinigen, zo verblijven we zo min mogelijk in hotels." James valt bij: "We slapen het liefst bij vrienden, dat is sowieso een stuk gezelliger." Eve: "En zo leer je de omgeving ook een beetje beter kennen." James: "Beter dan een anonieme hotelkamer, waar je je afvraagt waar je bent en 'what the hell is going on'."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?
James: "We willen vooral hard blijven touren, ervoor zorgen dat nog meer mensen ons leren kennen. Vanavond is de start van onze Europese tour. Dit is de eerste kans voor het Nederlandse publiek om ons nieuwe album Cosmology live te leren kennen en we hopen dat iedereen die komt kijken, nog eens terug wil komen. We hebben trouwens al vaker in Nederland gespeeld, maar nog nooit in Amsterdam. Morgen spelen we in Utrecht en volgend jaar komen we terug voor een nieuwe tour. Europa is belangrijk voor ons. We bestaan nu 5 jaar als band en we spelen continu in Engeland, maar hebben nog niet veel van dit grote continent gezien." Touren in Europa bevalt de groep wel. "Vergeet maar gerust dat je zulk voedsel als dit krijgt in Engeland, of lekkere biertjes en zo goed behandeld wordt. Als je geluk hebt krijg je zes biertjes en wat flessen water voor de hele band."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?
Gitarist Joe gaat zitten en valt meteen in: "Haha, ze is vorige week lid geworden, ik hoorde dat ze 40.000 connecties had binnen een half uur. Ik begreep dat ze meer een Facebook-pagina dan een Facebook-profiel heeft. Je kunt haar niet toevoegen, maar alleen liken. Maar yeah, als het kon zou ik haar zeker accepteren. She's great! En sowieso beter dan haar zoon."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?
James: "2010 is nu al een fantastisch jaar voor muziek geweest. Vind het moeilijk om te zeggen omdat het jaar nog niet afgelopen is en ik er ook nog niet echt op teruggekeken heb. Mijn persoonlijke favorieten zijn in ieder geval het solo-album van Owen Pallett, Bombay Bicycle Club en Deftones: Diamond Eyes."
Eve: "En Sleigh Bells!"
Edward: "Zeker. En die plaat van Surfer Blood is ook geweldig."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
James: "Op The Knocks." Eve: "Wie?" James: "Je weet wel die jongens die wilden dat je op hun album zou zingen, maar je wilde niet." Eve reageert verontwaardigd: "Daar weet ik anders helemaal niks van." James: "Ehm, schrijf dat maar niet op dan! Maar Eve, ik weet het zeker. Misschien is dat niet goed aan je doorgegeven. I hate it when they fuck these things up. Hoe dan ook; ik heb gehoord dat ze tof zijn. Ze zitten op Jay-Z's label en zouden garant staan voor een feestje."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
James: "Om 1 uur vannacht samen met mijn slaapzak op de vloer bij een vriend in Utrecht." Joe: "We slapen met zijn allen in Utrecht omdat we daar morgen spelen. Maar de chauffeur krijgt de eerste keus voor de slaapplaatsen, dan zien wij wat er over blijft." James: "Ik zou graag hier in Amsterdam blijven, dus als iemand ons een bed aanbiedt..."

Alles over London Calling op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12