Nikoo nog steeds (te) zuinig op zichzelf Nikoo nog steeds (te) zuinig op zichzelf

Eindhovense gitaarnoiseband wel op 3VOOR12-podium Le Guess Who?

, Atze de Vrieze

Nikoo nog steeds (te) zuinig op zichzelf

Eindhovense gitaarnoiseband wel op 3VOOR12-podium Le Guess Who?

Atze de Vrieze ,

De tweede EP van Nikoo is af. De band rond Joep van Son nam hem vijf weken geleden in een paar dagen op. Een dezer dagen moet het plaatje verschijnen. Donderdag speelt de band op het 3VOOR12-podium op Le Guess Who?

Eindhovense gitaarnoiseband wel op 3VOOR12-podium Le Guess Who?

De tweede EP van Nikoo is af. De band rond Joep van Son nam hem vijf weken geleden in een paar dagen op. Een dezer dagen moet het plaatje verschijnen. “Het is helemaal af”, zegt Joep van Son. “Het is wat rijker en meer poppy geworden dan de bedoeling was. De band is hetzelfde, maar we hebben ook wat gasten. Gwendolien Douglas en AC Berkheimer zingt mee en ook Pim van de Werken van Silence Is Sexy heeft een bijdrage geleverd. Ik ben op dit moment in gesprek met Beep! Beep! Back Up The Truck om het uit te brengen.”

De kans is klein dat de EP er ook al is als Nikoo op het 3VOOR12 podium staat tijdens Le Guess Who?, deze week in dB’s in Utrecht. Het zal pas het tweede optreden van de band zijn. De eerste show vond plaats in Eindhoven. 3VOOR12/Eindhoven zag dat de band daar het publiek weg blies. Sommigen beschouwen dat als een compliment, maar niet iedereen. “Er waren gemengde reacties. Sommigen vond het heel goed, anderen stonden met hun handen op hun oren. Het was inderdaad erg hard. Ik denk dat we in Utrecht de noise iets meer gaan doseren. Voor zover dat kan.”

Er staan nog een paar shows op de agenda, maar dan gaat de deksel alweer op de koektrommel. Ook nu doet Nikoo bewust zeer weinig promotie voor zijn EP. Zelfs de landelijke pers wordt niet uitgebreid voorzien van promo’s. De EP zal wel gratis te downloaden zijn van de bandwebsite. In december verschuiven de prioriteiten weer. Dan duikt Van Son alweer de studio in met zijn andere band The Sugarettes, waarin ook Nikoo-lid Mariska Louman zit. En ondertussen werkt hij ook nog aan een soundtrack bij de roman van zijn vriend Miel Blok. “Mariska zegt wel eens: moeten we niet eens op een ding concentreren. Met The Sugarettes gaan we dat wel doen. We gaan een volledig album maken en veel spelen. In de loop van volgende jaar gaan we een album maken met Nikoo. Promotie is even ondergeschikt. We willen zo snel mogelijk een oeuvre hebben.”

De eerste Nikoo-EP staat tijdelijk op de Le Guess Who? Luisterpaal. De band speelt op een speciale Club 3VOOR12/Utrecht met Astroposer, Luik, Pien Feith en Knalpot.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12