Negentienjarige producer Bas Amro kijkt over grenzen heen Negentienjarige producer Bas Amro kijkt over grenzen heen

"Ze zeggen 'wacht maar, over een paar jaar vlieg je heel de wereld over'"

, Tomas Delsing

Negentienjarige producer Bas Amro kijkt over grenzen heen

"Ze zeggen 'wacht maar, over een paar jaar vlieg je heel de wereld over'"

Tomas Delsing ,

Komend weekend heeft hij zijn eerste buitenlandse boeking staan, maar dat weerhoudt producer Bas Amro er niet van al te dromen van een carrière in binnen- én buitenland. Hij wordt daarin gesteund door grote namen als Darko Esser en Daniël Sanchez. "Ze zeggen 'wacht maar, over een paar jaar vlieg je heel de wereld over.'"

"Ze zeggen 'wacht maar, over een paar jaar vlieg je heel de wereld over'"

Komend weekend heeft hij zijn eerste buitenlandse boeking staan, maar dat weerhoudt producer Bas Amro er niet van al te dromen van een carrière in binnen- én buitenland. Hij wordt daarin gesteund door grote namen uit het wereldje: zowel op het Wolfskuil Records label van Darko Esser, als Daniël Sanchez' Bla Bla heeft Amro ep's en remixes gereleased. "Ze zeggen 'wacht maar, over een paar jaar vlieg je heel de wereld over.'" Amro krijgt dan ook het predikaat 3VOOR12 Hollandse Nieuwe.

Ondanks de lovende kritieken en het razende tempo waarin zijn laatste release Le Huitième Arrondissement uitverkocht, wil de jonge producer - Amro zag in 1991 het levenslicht - niet op de feiten vooruit lopen: "Zelf voel ik het nog helemaal niet zo, maar veel mensen hebben vertrouwen in me. Ik volg op dit moment ook gewoon een studie Media en Entertainment Management, als back-up. Ik wil wel verder met muziek, daar sluit de studie ook mooi op aan; het is goed om iets achter de hand te hebben."

Het lijkt ook nog wat prematuur, dromen van gouden bergen als je je eerste stappen in het buitenland nog moet zetten. Daar komt snel verandering in: "Vrijdagochtend vlieg ik naar Lissabon, om daar van drie tot zes uur 's nachts te draaien in een club. Dan twee uurtjes slaap en weer naar huis. Ik wil me sowieso op Nederland blijven richten. Je hebt mensen die alleen maar in het buitenland draaien, dat zie ik niet zitten: ik wil Nederland niet verwaarlozen."

De toon is gematigd, de bescheidenheid lijkt oprecht. Toch is hij niet ongevoelig voor vleiende woorden. Zeker niet als ze van gevestigde mannen als Esser en Sanchez komen. "Dat waren vroeger echt helden van me. Ik kocht en draaide hun platen. Nu zijn het mijn vrienden en spreek ik ze bijna dagelijks. " Amro heeft zijn tentamens net achter de rug, dus kan hij zich weer helemaal op de muziek concentreren. De volgende releases staan dan ook alweer gepland: "Eerst een remix en dan een ep op Bla Bla. In maart komt er een ep op Wolfskuil, dat wordt meer een techno dansvloer track, met lekker lange grooves. Mister G, een andere held van me, doet een remix van dat nummer, te gek!"

Bas Amro´s Le Huitième Arrondissement is terug te beluisteren op de twaalfde Hollandse Nieuwe sampler, nu op de Luisterpaal. Op zijn MySpace pagina is meer terug te luisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12