Met korting naar 3DOC12 op IDFA Met korting naar 3DOC12 op IDFA

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

, Redactie 3VOOR12

Met korting naar 3DOC12 op IDFA

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

Redactie 3VOOR12 ,

Ook dit jaar is 3VOOR12 partner van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Op donderdag 25 november presenteren we de drie beste rockumentaries van het moment in zaal 11 van de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Lezers van 3VOOR12 krijgen voor deze sneakvertoningen een flinke korting.

Download en print de bon voor het 3VOOR12 muziekprogramma

Ook dit jaar is 3VOOR12 partner van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). Op donderdag 25 november presenteren we de drie beste rockumentaries van het moment in zaal 11 van de Amsterdamse bioscoop Pathé De Munt. Lezers van 3VOOR12 krijgen voor deze sneakvertoningen een flinke korting.

We hebben weer drie energieke muziekdocumentaires geselecteerd, waarin niet de minste muzikanten voorbij komen, en beginnen met een korte film over het leven van de Amerikaanse roots songwriter Greg Garing. Lezers van de 3VOOR12 nieuwsbrief krijgen evenals IDFA voordeelpas-houders weer fikse korting: zij betalen 20 euro (i.p.v. 26 euro).

Het programma:

Legend: A Film About Greg Garing (Emily Branham, USA, 8 min)

Muzikant Greg Garing was toen hij begin twintig was al een grootheid in de countryscene. Hij speelde met alle grootheden van Nashville - 'The Kid', noemden ze hem - en zijn debuutalbum Alone stond volgens The New York Times in de top10 van beste albums van 1998. Nu is deze legende 43 jaar oud, en geven zijn dokters hem nog hooguit een jaar te leven. Zijn ziekte hield hij zijn leven lang verborgen. "Dit is zeg maar het begin van het niet meer verbergen", stelt hij in de openingsbeelden van het korte impressionistische portret dat Emily Branham over hem maakte in het kader van de International Documentary Challenge dat gepresenteerd wordt tijdens het Canadese documentairefestival Hot Docs. Korte titelkaarten geven de weinige benodigde informatie, maar we zien vooral Garing zelf. Hij spreekt, voortdurend kortademig, over zijn ziekte en zijn carrière, en bereidt zich in zijn kleine appartement voor op een optreden. Want leven zonder muziek kan Garing zich, hoe fragiel hij ook is, niet voorstellen.

Search And Destroy: Iggy Pop & The Stooges’ Raw Power (Morgan Neville, USA, 45’)

Met Raw Power vonden Iggy & The Stooges zichzelf opnieuw uit en waren ze klaar om de wereld te veroveren. De wereld had helaas andere plannen. Het album flopte en nam de band mee in de afgrond. Inmiddels is Raw Power een klassieker, een geheime talisman van agressieve proto-punk en een voorbeeld voor jonge rockers om ten strijde te trekken. Search And Destroy bevat interviews met onder meer Iggy Pop, Johnny Marr, Chrissie Hynde en Henry Rollins, plus nooit eerder vertoond concertmateriaal uit 1973.

Ray Charles America (Alexis Spraic, USA, 90’)

Jamie Foxx won een Oscar voor zijn vertolking van Ray Charles. Maar hoe was Ray in het echt en welke invloed heeft hij gehad op het Amerika van nu? Alexis Spraic maakte een documentaire over de in 2004 overleden icoon. De film geeft een frisse kijk op het leven, de impact en de invloed van de onconventionele Amerikaanse ster en de man achter klassiekers als What I’d Say, Georgia On My Mind en Hit The Road Jack. Het leven van Ray Charles laat zich ook lezen is een ultiem rags to riches verhaal. Van straatarm, doof en wees, naar een internationale superster. Ray Charles’America onderzoekt de sociale en politieke context van Charles’werk en hoe zijn unieke benadering van muziek en vermogen om raciale barrières te slechten het culturele landschap in Amerika heeft veranderd. Via diepte-interviews met onder meer Clint Eastwood, Bill Cosby, Willie Nelson, Tom Waits, Common, BB King en Quincy Jones wordt de impact van Ray Charles op zijn Amerika verduidelijkt.

LENNONYC (Michael Epstein, USA, 115’)

Deze zomer zou John Lennon 70 jaar zijn geworden. Dertig jaar na zijn dood maakte Michael Epstein een intiem portret over de New Yorkse jaren ‘70 van John, Yoko Ono en hun zoon Sean. “New York werd onderdeel van wat John en ik waren”, zegt Yoko Ono over hun jaren in de grote appel. Regisseur Michael Epstein maakt gebruikt van een niet eerder gehoord studio- interview met Lennon uit de New York periode. Lennon zat in een overgangsfase van de hectische Beatles jaren naar een wat rustigere periode als solo-artiest. Een overgang van ster naar een persoon van vlees en bloed. Lennon en Ono verhuisden in 1971 naar New York. In de periode die daarop volgde schreef Lennon een aantal klassieke albums en songs, zoals Mind Games, Whatever Gets You Thru The Night en Woman. Ondertussen bleef hij zeer actief in de anti-oorlog lobby en andere politieke doelen. LENNONYC bevat interview met onder meer Elton John en nog niet eerder vertoonde studio-opnames, outtakes van live concerten en thuisopnamen uit de persoonlijke collectie van Yoko Ono.

3DOC12 laat de drie beste rockumentaries van het moment zien. Op 25 november vanaf 19:00 worden de drie films achter elkaar vertoond in Pathé De Munt. Lezers van 3VOOR12 krijgen voor deze sneakvertoningen een flinke korting en betalen nog maar 20 euro (ipv 26 euro). Print de bijgevoegde kortingsbon uit, bestel snel via IDFA.nl en neem de kortingsbon mee bij het afhalen van de kaarten. Let op: ervaring leert dat de kaartverkoop voor deze eenmalige avond snel kan gaan en vol=vol.

Na afloop is iedereen welkom bij een gratis eenmalige Club3DOC12 in de Escape Lounge en Studio. Beweeg de stram geworden spieren op de mix van dj Sandeman (Lowlands, 5 Days Off, 3VOOR12 Jaarmix) Ook zonder ticket voor 3DOC12 ben je welkom. Nodig gerust al je vrienden uit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12