Lowlands 2011 nu al uitverkocht Lowlands 2011 nu al uitverkocht

Massale vraag Lowlands kaarten veroorzaakt chaos Ticketmaster-site

, Ingmar Griffioen

Lowlands 2011 nu al uitverkocht

Massale vraag Lowlands kaarten veroorzaakt chaos Ticketmaster-site

Ingmar Griffioen ,

Binnen drie uur na de start van de voorverkoop lijkt Lowlands al uitverkocht. "We zitten er heel dicht tegenaan. Er staan nog wat tickets in reservering, maar in ieder geval vandaag", bevestigt woordvoerder Bente Bollmann. De tickets gingen om 11.00 uur al in de voorverkoop en de massale belangstelling leidde meteen tot overbelasting van de Ticketmaster-site.

Massale vraag Lowlands kaarten veroorzaakt chaos Ticketmaster-site

Binnen drie uur na de start van de voorverkoop lijkt Lowlands al uitverkocht. "We zitten er heel dicht tegenaan. Er staan nog wat tickets in reservering, maar in ieder geval vandaag zullen de laatste kaarten verkocht worden", bevestigt woordvoerder Bente Bollmann. Kaarten voor het festival van augustus 2011 gingen vanochtend om 11.00 uur al in de voorverkoop (vanwege de BTW-verhoging per 1 januari) en de belangstelling was meteen dusdanig dat de Ticketmaster-site overbelast raakte.

Alle 55.000 Lowlands-tickets zijn in de voorverkoop gegaan. Wel zijn er net als vorig jaar 10.000 tickets gereserveerd voor een CJP-actie. "Die zijn ook in de voorverkoop gegaan, maar gaan minder hard en zijn nog niet uitverkocht", licht Bollmann toe. "Als we helemaal uitverkocht zijn, meld ik dat direct via de Lowlands-site." De kans is groot dat er nog reguliere tickets vrijkomen. Zo staat een aantal kaarten in reservering tot de banktransacties zijn afgerond.

Ook gaat Lowlands weer actie ondernemen tegen secondary ticketing. Aanbieders als Seatwave en Budgetticket bieden al Lowlandskaarten aan voor bedragen van 229 tot 279 euro. "Ja ze zijn er weer hè, die zwarthandelaren. We gaan alle transacties analyseren en als wij kunnen aantonen dat het zwarthandelaren zijn maken we de tickets ongeldig. We voeren hier al jaren actie tegen en hopen dan ook dat mensen weten dat ze daar geen tickets moeten kopen. Je loopt echt een heel groot risico dat je kaarten ongeldig worden gemaakt, je je geld kwijt bent en je komt er echt niet in."

De start van de voorverkoop leidde meteen tot panische taferelen. Mensen die een Lowlands-kaartje probeerden te kopen, kwamen in lange wachtrijen terecht of werden er door de Ticketmaster-site uitgegooid. Dat leidde tot veel klachten op twitter en ludieke acties als dit Lowlands 2011 shirt. "De server bij Ticketmaster had het zwaar", bevestigt Bollmann. "Wat je ziet is dat mensen vijf of zes browsers tegelijk gaan openen en F5'en. Dat vergroot de druk op de server alleen maar."

Bollmann noemt het zeer verbazingwekkend dat Lowlands negen maanden voor aanvang al uitverkoopt. Niettemin hield de organisatie er wel rekening mee. "Het kon twee kanten op: of het gaat onwijs snel of het duurt toch langer omdat mensen het geld nog niet hebben. Ze zijn toch gewend dat de voorverkoop pas in februari begint. Kennelijk hadden de mensen toch al geld."

Update 14.30 uur: De Lowlands-site meldt nu ook dat het festival uitverkocht is. Secondary ticketprijzen lopen online op naar 399 euro.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12