Hilversum trekt toch de beurs voor De Vorstin Hilversum trekt toch de beurs voor De Vorstin

Geplaagd poppodium krijgt tot midden 2011 subsidie

, Ingmar Griffioen

Hilversum trekt toch de beurs voor De Vorstin

Geplaagd poppodium krijgt tot midden 2011 subsidie

Ingmar Griffioen ,

Eindelijk goed nieuws voor De Vorstin. Het Hilversumse poppodium krijgt zo goed als zeker ook subsidie voor de tweede helft van het seizoen 2010-2011. "De wethouder heeft dat voorstel gisteren in de gemeenteraad aangekondigd en iedereen reageerde positief", licht gemeentelijk woordvoerder José Groothuis toe. Dinsdag wordt het voorstel formeel besproken door het College.

Geplaagd poppodium krijgt tot midden 2011 subsidie

Eindelijk goed nieuws voor De Vorstin. Het Hilversumse poppodium krijgt zo goed als zeker ook subsidie voor de tweede helft van het seizoen 2010-2011. "De wethouder heeft dat voorstel gisteren in de gemeenteraad aangekondigd en iedereen reageerde positief", licht gemeentelijk woordvoerder José Groothuis toe. Dinsdag wordt het pas formeel besproken door het College van B & W, maar zonder politieke tegenwind ziet het er erg goed uit.

De deuren van De Vorstin zwaaiden na veel tegenspoed eind augustus open, maar daarmee was de kous nog niet af. Het poppodium kreeg van de gemeente een half jaar om zich te bewijzen. Groothuis: "De Vorstin heeft aangetoond een sluitende begroting voor 2010 te hebben en een goed verhaal voor 2011." De Vorstin krijgt waarschijnlijk tot half 2011 subsidie. "Dat is natuurlijk heel prettig, ook voor de theaterprogrammering. Dat is veel natuurlijker dan op 1 januari met je programma moeten stoppen."

De gemeente heeft ondertussen onderzoek laten uitvoeren naar de financiële haalbaarheid en de mogelijkheden van het pand. Vervolgens staken geruchten de kop op, dat het doek voor De Vorstin achter de schermen al was gevallen en dat de gemeente voor de exploitatie naar andere partijen op zoek was. Dat blijkt nu ongegrond. Groothuis over het onderzoek: "De Vorstin moet binnen ons totale cultuurbeleid een plaats krijgen."

Wethouder van Cultuur Jon Looren heeft niet zonder reden van De Vorstin geëist dat ze het nieuwbouwpand binnen het budget kunnen exploiteren. Na een slepende bestuurlijke crisis kon het podium ook geen sluitende begroting overleggen en greep de gemeente in mei dit jaar in. Deze lakmoesproef werd door de gemeente dan ook gezien als "de allerlaatste kans om vertrouwen te winnen van de gemeenteraad en het college". Groothuis: "Hilversum moet veel bezuinigen en de wethouder wil niet het risico lopen tegen de raad te moeten zeggen, dat er weer geld bij moet. Vandaar dat ze duidelijkheid eiste."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12