Hectische tijd voor Moon & Sun Hectische tijd voor Moon & Sun

Presentatie 10” The Wild Things vanavond in Zaal 100

, Christiaan Walraven

Hectische tijd voor Moon & Sun

Presentatie 10” The Wild Things vanavond in Zaal 100

Christiaan Walraven ,

De in Amsterdam woonachtige Zweedse kunstenares en songschrijfster Monica Tormell begon in 2008 met haar soloproject Moon & Sun. Een nummer staat op de laatste Hollandse Nieuwe compilatie en vanavond presenteert ze haar in Curaçao opgenomen ep in Zaal 100, Amsterdam.

Presentatie 10” The Wild Things vanavond in Zaal 100

De in Amsterdam woonachtige Zweedse kunstenares en songschrijfster Monica Tormell begon in 2008 met haar soloproject Moon & Sun. Al snel kwam ze naar voren met een in Curaçao opgenomen ep vol sfeervolle, donkere muziek met een mysterieus, Caribisch tintje. Ze deed een flink aantal shows en verdween daarna even snel weer van de radar. Ze ging terug naar Curaçao om op dezelfde locatie opnieuw op te nemen, waarna het opnameproces haar via Amsterdam naar het Zweedse woud leidde. De 10” die vanavond wordt gepresenteerd, The Wild Things, ziet zij dan ook als “een reis van palmbomen naar naaldbomen”. Het nummer Hunt van de nieuwe plaat staat op de laatste Hollandse Nieuwe compilatie.

Live is Moon & Sun een vijfkoppige band, inclusief tweeledig mannenkoor, die muziek met vooraf opgenomen beats mixt. Ook als sommige leden niet kunnen gaat de show door. “In essentie is het toch een soloproject. Ik ben geen band. Soms kunnen mensen niet en moet ik andere muzikanten vragen. Dan gaat het niet altijd zoals ik wil. Afgelopen weekend had ik twee shows, maar kon het mannenkoor er niet bij zijn, dat was erg jammer. Maar voor de releaseshow vanavond zijn we er allemaal.”

The Wild Things wordt uitgebracht bij Beep! Beep! Back Up The Truck. “Ze vroegen mij en het leek mij leuk om iets anders te proberen. Tot nu toe heb ik alles zelf uitgebracht en die DIY attitude begrijpen ze goed. Maar het is fijn om met ambitieuze mensen samen te werken. Ze doen het heel erg goed, dus ik ben erg benieuwd waar het heen gaat.”

Na de release wordt het druk voor de Zweedse. In januari gaat ze voor haar werk als kunstenares opnieuw richting de Antillen, ditmaal verblijft ze zowel op Aruba als op Curaçao. “Het is een hectische tijd. Er is natuurlijk de releaseshow waar veel tijd in gaat zitten. Dan doen we in december een mini-tour door Duitsland en Zweden, waarna ik alweer vertrek. Het is allemaal erg snel gegaan en het boeken gebeurt erg kort dag, dus misschien moet ik nog wel terugkomen voor een tweede mini-tour.”

The Wild Things komt uit bij Beep! Beep! Back Up The Truck en wordt vanavond, vrijdag 11 november, gepresenteerd in Zaal 100 in Amsterdam. Het nummer Hunt luister je op de Hollandse Nieuwe compilatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12