Good Shoes wil niet meer in dat nare Engeland wonen Good Shoes wil niet meer in dat nare Engeland wonen

"Ik zou bezuinigen op defensie en de monarchie"

, Tekst en foto Ingmar Griffioen

Good Shoes wil niet meer in dat nare Engeland wonen

"Ik zou bezuinigen op defensie en de monarchie"

Tekst en foto Ingmar Griffioen ,

Good Shoes speelde vier jaar geleden al eens op London Calling. De band heeft gisteren voor het eerst in ruim twee maanden geoefend. Na de vorige lange tour waren ze wel aan vakantie toe. Frontman Rhys Jones spendeerde die op tournee met Mystery Jets en in Kopenhagen.

"Ik zou bezuinigen op defensie en de monarchie"

Good Shoes speelde vier jaar geleden al eens op London Calling. De band heeft gisteren voor het eerst in ruim twee maanden geoefend. Na de vorige lange tour waren ze wel aan vakantie toe. Frontman Rhys Jones spendeerde die op tournee met Mystery Jets en in Kopenhagen. 

GEÏNTERVIEWDE:
Rhys Jones, de 25-jarige gitarist/zanger van Good Shoes uit Londen en omgeving. 

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Fuck me ehm... Ongeveer om acht uur. Ik heb een douche genomen, we zijn de bus gaan inladen, daar lopen altijd een hoop kippen, dus toen de bus vol zat, heb ik de kippen weggejaagd en wat eieren meegenomen. Het is het huis van mijn broer, onze drummer, een soort boerderij, waar we achterin wat oefenruimtes hebben gebouwd."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?

"Het is echt cool dat we een kleedkamer delen met Wavves. Yuck is gaaf, Warpaint vind ik ook tof en Is Tropical bevat een aantal van onze beste vrienden. Je merkt het al: ik probeer deze vraag te ontwijken. Ik laat het graag aan anderen over om ons te beoordelen. Alles wat ik zou antwoorden zou verschrikkelijk overkomen."

DOOR DE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?

"Op defensie! 'England is fucked', overal wordt op bezuinigd. Het is aardig conservatief aan het worden, ook op onderwijs wordt gekort en op cultuur uiteraard, onder meer de Film Council. En aan defensie wordt jaarlijks wel 42 miljard pond besteed, weet je wat je daarvan kan doen? Dan kan je onderwijs gratis maken of de gezondheidszorg verbeteren, of zorgen dat kids op jonge leeftijd buitenlandse talen leren, zodat Engeland niet zo'n naar land zou zijn. Pff ik wil er niet meer wonen. Op de band bedoel je? Nou we geven haast nergens geld aan uit. We hebben wel net verzekeringen moeten afsluiten, dat is wel iets waar ik me liever niet mee bezig houd."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?
"We stonden vorige keer in de kleine zaal en nu in de grote, dus we staan tenminste niet meer op hetzelfde podium! We zijn begonnen nieuwe muziek te schrijven, als dat genoeg is willen we dat waarschijnlijk opnemen en een nieuw album uitbrengen, lijkt me."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?

"Ja ik las daar een erg goed artikel over in de Guardian, waarin ze behoorlijk voor gek wordt gezet. Om terug te komen op die vorige vraag: ik zou ook graag op de monarchie bezuinigen. Ik stel me voor dat dat ook een hoop geld kost."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?

"De nieuwe van Foals. En ik vind die van Wavves ook tamelijk cool. Beach House is ook erg goed, maar Foals is toch mijn favoriet. De opbouw van die single is fantastisch. Verder heb ik de laatste tijd vooral veel geluisterd naar die nieuwe van Ariel Pink. En natuurlijk die van Mystery Jets, die heb ik op tour elke dag moeten horen dus ik kan alle teksten uit mijn hoofd."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
"Is Tropical! Jammer dat ik er gister niet kon zijn, maar ik ben er vrij zeker van dat ik vandaag nieuwe vrienden maak. Die lui van Is Tropical zijn tof, ik ben donderdag met ze gaan stappen en ze zijn compleet gek."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
"Waarschijnlijk vrij laat, lijkt me zo. De laatste keer dat ik in Amsterdam was, vijf maanden geleden, heb ik helemaal niet geslapen. Dat kon ook makkelijk, omdat de bus om 5 uur 's ochtends vertrok. Met wie weet ik niet, ik ga waar de avond me brengt."

Alles over London Calling op de speciale festivalsite.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12