Frankie & the Heartstrings: "Kom sceptisch, vertrek als fan" Frankie & the Heartstrings: "Kom sceptisch, vertrek als fan"

"Wij zijn niet het type band dat elke avond 50 pond uitgeeft aan champagne"

, Atze de Vrieze

Frankie & the Heartstrings: "Kom sceptisch, vertrek als fan"

"Wij zijn niet het type band dat elke avond 50 pond uitgeeft aan champagne"

Atze de Vrieze ,

Frankie en zijn Heartstrings staan even bij te praten met Barry van The Futureheads. Die band komt hier met vier albums en een karrenvracht aan ervaring, Frankie heeft net zijn eerste single Ungrateful uit en speelt vanavond zijn eerste optreden op het vasteland van Europa.

"Wij zijn niet het type band dat elke avond 50 pond uitgeeft aan champagne"

Frankie en zijn Heartstrings staan even bij te praten met Barry van The Futureheads. Die band komt hier met vier albums en een karrenvracht aan ervaring, Frankie heeft net zijn eerste single Ungrateful uit en speelt vanavond zijn eerste optreden op het vasteland van Europa. De bands komen allebei uit Sunderland, een middelgrote stad in het noorden van Engeland, onder de rook van Newcastle. Een stad vol underdogs dus. "Het is een way of life", zegt Frankie. "Grote bands slaan Sunderland altijd over, maar dat prikkelt wel om het dan maar zelf te doen."

GEÏNTERVIEWDE:
Frankie van Frankie & The Heartstrings uit Sunderland, Engeland.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
"Half negen. Het eerst dat ik deed was op zoek gaan cornflakes on the go bij een tankstation. We zijn gisteren al naar Dover gereden, vandaag naar Calais. De afgelopen weken zijn we op tour geweest met Edwyn Collins, de voormalige zanger van Orange Juice, een enorme invloed op onze muziek."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
"We zijn gretiger dan wie ook. We benaderen iedere show hetzelfde, of we nu voor 10 of 10.000 mensen staan te spelen. Ik ga nooit van het podium af voor ik doorweekt van het zweet ben. Je komt misschien sceptisch naar onze show, maar je vertrekt als fan."

DOOR DE ECONOMISCHE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
"Eerlijk gezegd zijn wij niet anders gewend. Sunderland was vroeger een welvarende stad, maar toen eind jaren tachtig de kolenmijnen dichtgingen en de haven in het slop raakte is het allemaal minder geworden. Wij zijn dan ook niet het type band dat elke avond 50 pond uitgeeft aan een fles champagne."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?
"We zijn nu bezig met ons debuutalbum, dat in februari uit moet komen bij Wichita. Ik kan me geen betere plek bedenken om mijn muziek uit te brengen. Het is een klein label waar de mensen echt liefde voor muziek hebben. Mark van Wichita is zelfs speciaal voor dit optreden overgekomen naar Amsterdam."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?
"We zijn heel traditioneel hoor, ik denk dat ik haar wel zou toevoegen. Ik weet het, ze verdient heel veel geld, betaalt geen belasting en heeft geen echt belangrijke rol, maar ik vind dat ze bij Engeland hoort."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?
"Het nieuwe album van The Futureheads vind ik heel erg goed. Het krijgt heel veel airplay in Engeland. Tof om je te bedenken dat ze al tien jaar bezig zijn en met hun vierde album waarschijnlijk een nieuw publiek bereiken. De albums van Gold Panda en Best Coast staan vaak op in de bandbus."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?
"Rolo Tomassi. Een vriend van ons doet hun geluid. En de zangeres is sexy."

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
"Niet de zangeres van Rolo Tomassi ben ik bang. Zij is al met de gitarist van Gallows. Zij zijn veel harder dan wij. Zij zijn punk, wij indiepop. Het mag laat worden, want we zijn hier nog tot maandag. We gaan zeker niet alleen feesten. Ik wil ook wat musea bezoeken. Hangt die beroemde Rembrandt hier niet vlakbij?"

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12