De drie skeletten van Factory Floor De drie skeletten van Factory Floor

2011 moet album en meer samenwerkingen met ATP brengen

, Ingmar Griffioen

De drie skeletten van Factory Floor

2011 moet album en meer samenwerkingen met ATP brengen

Ingmar Griffioen ,

Factory Floor is redelijk hot, samenwerkingen met Chris Cunningham en Sonic Youth op ATP zitten in de koker. Een interview met de onuitgeslapen new British hipsters is geen probleem als het maar niet te lang duurt, want Warpaint is al begonnen.

2011 moet album en meer samenwerkingen met ATP brengen

Factory Floor is 's middags gearriveerd in Amsterdam en heeft sindsdien vooral geslapen in het hotel. Ze zien er om 22.00 uur nogal onuitgeslapen en lusteloos uit, maar ze hebben nog even want ze spelen vannacht als laatste om 2.00 uur. Factory Floor is redelijk hot, samenwerkingen met Chris Cunningham en Sonic Youth op ATP zitten in de koker. Een interview met de new British hipsters is geen probleem als het maar niet te lang duurt, want Warpaint is al begonnen.

GEÏNTERVIEWDEN:

Dominic Butler, Nic Colk en Gabriel Gurnsey van Factory Floor uit Londen.

HOE LAAT BEN JE VANMORGEN OPGESTAAN EN WAT WAS HET EERSTE DAT JE DEED?
Nic: "Om 4.30 uur en als eerste deed ik mijn computer aan. Waarom? Om op het internet te gaan en de rest is geheim." Dominic: "Ik opende mijn ogen om 5.05 en het eerste wat ik deed was weer gaan slapen."

WAT ONDERSCHEIDT JULLIE VAN DE ANDERE BANDS OP LONDON CALLING?
Nic: "De meeste bands hier zijn meer gitaargeoriënteerd en wij niet. Wij gaan meer richting dance." De andere leden geeuwen opzichtig om hun afkeer over de vragen en Nic's antwoorden aan te geven. Nic: "Kom op werk nu eens mee!" Dominic: "Hopelijk hebben alle bands zo hun eigen verdiensten."

DOOR DE CRISIS WORDT OVERAL BEZUINIGD. WAAR KUNNEN JULLIE OP BEZUINIGEN?
Nic: "We kunnen niet meer bezuinigen." Dominic: "We hebben al tot op het bot bezuinigd, we zijn als drie skeletten. Hoewel: we zouden een van ons kunnen opeten, maar het zou niet heel voedzaam zijn."

LONDON CALLING IS VAAK DE OPMAAT VOOR EEN MOOIE CARRIÈRE. WAT WIL JE BEREIKEN IN 2011?

Gabriel: "Een album opnemen en zo in september/oktober uitbrengen." Domini: "Het momentum vergroten." Nic: "We willen graag wat meer van Europa zien. We spelen al op Primavera, wat een mooi begin is." Gabriel: "We willen nog meer met andere gaan samenwerken, zoals met Cabinet Gallery in Londen. En we gaan veel meer losse shows doen." Nic: "Ja en meer met dj's en elektronica werken." Gabriel: "We doen in februari ook een show met Chris Cunningham in The Roundhouse in Londen. Het wordt een spectaculaire audio-videoshow." Dominic: "Mogen we dat al zeggen Gabe?" Gabriel: "Ach het staat op de poster." Dominic: "Nope, dat heb je maar verzonnen maat." Nic schiet nog wat te binnen en springt op: "We gaan ook op New Years Eve met Sonic Youth spelen voor ATP!" Gabriel: "Jazeker, we zijn helemaal gek met die gasten van ATP en willen heel graag meer met ze samenwerken."

QUEEN ELIZABETH ZIT NU OOK OP FACEBOOK. ACCEPTEER JE HAAR ALS ZE JE TOEVOEGT?

Nic: "Ja, nadat ik er een paar dagen over na heb gedacht. Dan heb ik wel zoiets van: 'ok Lizzy, let's get some cucumber salad!'." Gabriel: "'Or let's get wasted'." Dominic: "We kunnen een gig doen in haar tuin en God Save The Queen spelen." Nic: "Ja we kunnen onze eigen versie van het national anthem in Buckingham Palace doen!" Gabriel spottend: "Of Brian May's versie."

WAT IS HET BESTE ALBUM VAN 2010?
Nic: "Ariel Pink."
Gabriel: "Fuck Buttons, we hebben met ze getourd en ze zijn cool."
Dominic: "Het album van No Age."

OP WELKE ACT OP LONDON CALLING GA JE ZELF VANDAAG HELEMAAL LOS?

Dominic: "Wavves." Nic: "Wavves en Warpaint, die moeten wel goed zijn, want die staan op de cover van NME." Gabriel:  "Ah dat meen je niet, schrijf dat maar niet op. Wie ik wil zien. Ik ben overal voor in. Zeg, is Warpaint nog niet begonnen?"

HOE LAAT GA JE VANAVOND NAAR BED EN MET WIE?
Dominic: "Met Gabriel ben ik bang. Want ik moet een hotelkamer met hem delen, omdat Nic zo nodig de luxueuze suite moest hebben met jacuzzi en manicure." Gabriel plagend: "Nic gaat waarschijnlijk met haar teddybeer en favoriete dekentje naar bed." Nic lacht: "Ik ga naar bed met mijn telefoon, want ik wil graag iemand sms'en." Gabriel: "Kom we gaan Warpaint zien."

Alles over London Calling op de speciale festivalsite.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12