Antony Hegarthy in Wintergasten Antony Hegarthy in Wintergasten

Interview door Raoul Heertje 3 januari op tv

, Redactie 3VOOR12

Antony Hegarthy in Wintergasten

Interview door Raoul Heertje 3 januari op tv

Redactie 3VOOR12 ,

Wintergasten, het jaarlijkse interviewprogramma voor de feestdagen, zal voor de tweede achtereenvolgende keer worden geleid door Raoul Heertje. Een van de gasten dit seizoen is Antony Hegarthy, beter bekend als Antony van The Johnsons.

Interview door Raoul Heertje 3 januari op tv

Wintergasten, het jaarlijkse interviewprogramma voor de feestdagen, zal voor de tweede achtereenvolgende keer worden geleid door Raoul Heertje. Hij bezoekt drie internationale gasten die zijn bijzondere interesse hebben gewekt en ondervraagt hen aan de hand van film- en televisiefragmenten. Een van de gasten dit seizoen is Antony Hegarthy, beter bekend als Antony van The Johnsons.

Antanas Mockus, van huis uit filosoof en wiskundige, verloor eerder dit jaar de presidentsverkiezingen in Colombia, ondanks dat hij een tijd lang hoog in de polls stond. Mockus maakte naam als burgemeester van Bogota die door toepassing van onorthodoxe methoden verbluffende resultaten behaalde. Zo daalde in de miljoenenstad het aantal dodelijke verkeersongelukken met vijftig procent, mede door de inzet van mime-spelers.

Roy Sorensen is als professor filosofie verbonden aan de universiteit van St. Louis, Missouri. Hij heeft diverse prijzen gewonnen met wetenschappelijke artikelen over zijn specialisatie: dingen die er feitelijk niet zijn, zoals gaten, schaduwen, stilte. Wat zie je eigenlijk als je zwart op televisie ziet? Gewoon zwart? Of toch niets?

Antony Hegarty is als zanger een fenomeen. Vorig jaar was hij met zijn groep The Johnsons nog te gast bij het Holland Festival, in het kader waarvan hij ondersteund door het Metropool Orkest optrad in een vol Carré in Amsterdam. Hegarty, geboren in Engeland en woonachtig in New York, brak in 2005 wereldwijd door met de cd I Am A Bird Now. Daarop bezingt hij onder meer zijn transgenderisme. Antony Hegarty manifesteert zich ook meer en meer als beeldend kunstenaar.

Uitzending: maandag 20, 27 december en 3 januari, ca. 20.20 uur, Nederland. Ook 3VOOR12 interviewde Antony onlangs, naar aanleiding van zijn nieuwe album Swanlights.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12