Woost spoelt met no-nonsense plaat vieze smaak weg Woost spoelt met no-nonsense plaat vieze smaak weg

“Vlakbij de Zwitserse grens belde hij ons op dat de tour niet doorging en er niks was geregeld”

, Casper Sikkema

Woost spoelt met no-nonsense plaat vieze smaak weg

“Vlakbij de Zwitserse grens belde hij ons op dat de tour niet doorging en er niks was geregeld”

Casper Sikkema ,

Met vierde plaat 6 Minutes South heeft Woost een nieuwe weg ingeslagen. De tijd dat een album ongeveer honderd keer werd vergekocht, er drie shows werden gespeeld en het allemaal niks uitmaakte omdat het tenslotte om de muziek ging, zijn voorbij. “Tot een jaar geleden kotste ik op vrijwel alle vormen van marketing. Inmiddels update ik met plezier onze Facebookaccount.”

“Vlakbij de Zwitserse grens belde hij ons op dat de tour niet doorging en er niks was geregeld”

Woost bracht in het achtjarige bestaan drie albums uit. Ze kregen vrijwel allemaal lovende recensies, maar deden verder weinig. Nu, met de vierde plaat en als eerste band op het label van Marike Jager, moet dat veranderen. Het contact kwam tot stand door drummer Nicky Hustinx, die tevens drumt in de band van Marike Jager. Zanger en gitarist Koen-Willem Toering: “Marike en haar compagnon hebben een paar keer bij ons gekeken en waren erg enthousiast. Ze hebben ons echt een goede trap onder de kont gegeven.” 

Woost was al wel bezig met de voorbereidingen voor een nieuw album, maar erg concreet waren de plannen nog niet. “We wilden het eigenlijk doen zoals we het normaal doen. En normaal zijn we niet bijzonder ambitieus. Ik heb tot een jaar terug marketing altijd maar een vies spelletje gevonden, waar ik liever op kotste dan dat ik er aan meedeed. Nu moet ik eerlijk zeggen dat het gewoon leuk is. Ik update tegenwoordig met plezier onze Facebookaccount.” Volgens Toering heeft die verandering een positief effect op de muziek en het zelfvertrouwen. “Het is leuk om te merken dat je wordt opgepakt. Hoe meer mensen je wat gunnen, hoe meer je jezelf ook wat gunt.” 

6 Minutes South is ook op een volledig andere manier tot stand gekomen dan het vorige album, dat volgens Toering een ‘productioneel monster’ was. “Nu hebben we veel meer voor een bliksemmoment gekozen. De nummers waren af voordat we begonnen met opnemen. Het was echt drie takes voor een nummer en gaan voor de beste take.” In vijf dagen werd het volledige album opgenomen, een manier die de band ligt. “We presteren het beste onder druk. Daardoor waren er echt momenten dat we boven onszelf uitstegen. We maken echt met z’n vieren muziek. Dat betekent dat je soms moet vechten voor je ideeën en altijd goede argumenten moet hebben. Het resultaat is echt een no-nonsense plaat geworden die ons bij vlagen echt door de deed studio stuiteren van opwinding. 6 Minutes South moest het geluid van vier gasten die muziek maken en daar ontzettend veel plezier aan beleven vastleggen. Dat is volgens ons erg goed gelukt. ” 

Toch was juist dat plezier vorig jaar even weg.  Woost kwam na het derde album een manager tegen die de band gouden bergen beloofde. Het liep uit op een flinke deceptie. “Die manager was superenthousiast en nam ons mee backstage bij de Rolling Stones, beloofde ons een vette buitenlandse tour en nog veel meer. Toen we in de verwachting een mooie tour te gaan maken onderweg waren, belde hij ons vlakbij de grens van Zwitserland op. Het ging allemaal niet door, er was helemaal niks geregeld.” Het was een dure, maar belangrijke les voor Woost. Toering laat zich niet meer zo snel gek maken. “Het heeft even geduurd voordat we de teleurstelling hadden verwerkt, maar we hebben er nu weer erg veel zin in. Nu genieten we vooral.” 

Woost presenteert 6 Minutes South maandag 17 mei in Tivoli de Helling. Het album is op dit moment ook te beluisteren op de Luisterpaal

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12