Sungrazer over Pinkpop: “De setlist hebben we drie weken geleden al bepaald” Sungrazer over Pinkpop: “De setlist hebben we drie weken geleden al bepaald”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

Sungrazer over Pinkpop: “De setlist hebben we drie weken geleden al bepaald”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en festivalmoment. Rutger van Sungrazer: “Ik vind het programma van Pinkpop goed, maar Pixies steekt er met kop en schouders bovenuit.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Dankzij het winnen van de Nu of Nooit contest mag Sungrazer Pinkpop 2010 openen. Dat zullen ze doen met een contract zo vers op zak, dat de inkt voor vlekken kan zorgen. De Limburgse stonerband heeft getekend bij Elektrohasch Schallplatten, het Duitse label van Colour Haze zanger Stefan Koglek. Het maakt hun optreden in ‘de achtertuin’ met 60.000 man publiek nog specialer. Zanger Rutger: “Laatst keek ik nog eens naar al mijn Pinkpopkaartjes. Ja, die heb ik aan mijn kast hangen. Is dat gek?”


ZIJN JULLIE ER KLAAR VOOR?
“We hebben de laatste tijd veel opgetreden en gerepeteerd, dus de nummers zitten er goed in. Ons Youtube kanaal is op orde. Alleen zou onze nieuwe website inmiddels ook in de lucht moeten zijn, maar de bouwer heeft hem nog niet af. Wanneer wel? Dat weten we niet. Maar hij heeft beloofd voor Pinkpop klaar te zijn.”

BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Drie weken geleden hebben we de setlist samengesteld. Normaal gesproken spelen we iets van een uur, maar op Pinkpop hebben we drie kwartier, dus moeten we een paar nummers schrappen. We zullen ook met videoprojecties werken en ik mag verklappen dat saxofonist Conny Schneider meedoet op ons nieuwe nummer Intermezzo.”
 
BLIJVEN JULLIE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“We blijven alle drie de dagen. Vrijdag hebben we het druk met promo. We doen backstagesessies voor 3VOOR12 en 3FM en ik geloof ook nog één sessie om één uur ´s nachts. Maar de andere dagen zijn we op het veld te vinden. Vier jaar geleden was ik voor het laatst op Pinkpop, maar daarvoor was ik een trouwe bezoeker. De kaartjes hangen nog op mijn kastdeur. Het zijn er zo´n tien. Ja, die hangen daar op. Is dat gek?”
 
WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Het optreden van Rage Against The Machine in 1993. De band viel in voor Alice in Chains. Ik kende ze nog niet, niemand kende ze. Maar ze walsten met gemak over de 60.000 mensen heen. Ik vond ze geniaal, het concert is nog altijd mijn summum van Pinkpop.”
 
WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?
“Frank Black van Pixies, maar de kans is klein dat dat gaat gebeuren. Hij speelt op de zondag, dan mogen we niet meer backstage. Maar mocht ik hem tegen het lijf lopen, dan zou ik vragen of we een keer samen kunnen optreden. Ik vind het programma van Pinkpop goed, maar Pixies steekt er met kop en schouders bovenuit.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12