Slash mist zijn slang

"Ik zou graag de show van P!nk zien."

Tekst Pierre Oitmann ,

Gitarist Slash brengt bijna 25 jaar na het debuutalbum van Guns N' Roses zijn eerste soloalbum. Althans, het eerste album onder zijn eigen naam, want hij schakelt tal van gastvocalisten in. Het rockicoon staat 3VOOR12 te woord.

"Ik zou graag de show van P!nk zien."

Gitarist Slash brengt bijna 25 jaar na het debuutalbum van Guns N' Roses zijn eerste soloalbum. Althans, het eerste album onder zijn eigen naam, want hij schakelt tal van gastvocalisten in. Het rockicoon staat 3VOOR12 te woord.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"Vooral gewerkt aan allerlei dingen. Ik heb drie shows gedaan in de VS, waarvan twee in een casino en een op een festival. Als ik de festivalposters her en der bekijk, dan valt het me op dat de line-up vaak heel eclectisch is. Je weet niet precies wie je publiek is. Nu stonden er veel kids vooraan bij mijn optreden. Maar ik probeer het publiek niet te vervelen met te veel nieuw werk. We doen veel bekend werk, van de eerste Velvet Revolver-plaat, een aantal nummers van Appetite For Destruction van Guns N' Roses en van twee albums van Snakepit."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Ik hou ervan om op weg te zijn. Mijn vrouw en kinderen reizen met me mee, dus die hoef ik niet te missen. Wel moet ik mijn slang missen. Hij heet Sam."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Motörhead! Lemmy doet ook mee op mijn nieuwe album, ik ken hem al jaren."

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"Gewoon een goede rock-'n'-rollshow neerzetten."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"De tragische gebeurtenissen tijdens Donnington in 1988, toen twee fans tijdens ons optreden om het leven kwamen. Ik denk er nog regelmatig aan. Veiligheid op festivals vind ik erg belangrijk. Festivals zijn mooi omdat er veel mensen samen komen en er goede muziek is, dus het moet veilig zijn."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVAL-ANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
"Ik reis heel veel, dus ik hoor weinig muziek op festivals. Vandaag hoor ik wel allerlei muziek omdat de kleedkamers dicht bij het hoofdpodium zijn. Ik zou graag de show van P!nk zien. Zij is te gek, als persoon tenminste. Haar muziek kan ermee door."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"We gaan een special edition uitbrengen van het album. Daarin komt waarschijnlijk een T-shirt met de albumhoes erop, een vinyluitgave en iets van een button."

Meer van Slash op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/Slash.html