Promiscue Tjeerd Bomhof geniet van vrijheid zonder Voicst Promiscue Tjeerd Bomhof geniet van vrijheid zonder Voicst

Veel samenwerkingen, zanger ook theater in

, Fiona Fortuin

Promiscue Tjeerd Bomhof geniet van vrijheid zonder Voicst

Veel samenwerkingen, zanger ook theater in

Fiona Fortuin ,

Promiscue Tjeerd Bomhof geniet van de vrijheid zonder Voicst. Hij heeft een nummer gemaakt met een New Yorkse producer, werkt mee aan het album van Perquisite en vloog naar het zuiden voor wat studiotijd met een Italiaanse vriend. Daarbovenop staat hij in oktober in het theater. "Ik geniet van de vrijheid, ik heb er echt plezier in.”

Veel samenwerkingen, zanger ook theater in

Twee dagen geleden verscheen Tjeerd Bomhof in De Wereld Draait Door, samen met de New Yorkse producer Adam Brat en een gospelkoor met bekende gezichten als Daan Schinkel (zZz) en Lucky Fonz III. Daar speelde hij Twist Your Nipples, een electronummer. Een verrassende wending voor zij die hem kennen als de frontman van Voicst, maar niet voor Bomhof zelf. “Ik ben momenteel bezig met veel verschillende dingen, dit is er één van. Ik geniet van de vrijheid, die ik heb door even niets met Voicst te doen. Ik heb er echt plezier in.”

Bomhof ontmoette Brat enkele jaren terug tijdens een bezoek van Voicst aan de Amerikaanse stad. “We wilden altijd nog iets samen doen. Dit is er uitgekomen.” Hij zegt dat de samenwerking voorlopig bij één nummer blijft, wel heeft Twist Your Nipples een officiële videoclip geregisseerd door Roel Wouters (bekend van Hot Chip, zZz, C-Mon & Kypksi).

Solo opereert Bomhof onder de naam Dazzled Kid. Naast Brat werkte de zanger kort geleden ook met Giovanca aan het nummer Flirting With The Sun en produceerde de EP van Bombay Show Pig. Momenteel zit hij veel in de studio met Perquisite voor diens nieuwe album en vloog hij afgelopen weekend nog naar het zuiden voor wat studiotijd met een Italiaanse vriend. Daarbovenop heeft hij in oktober twee boekingen staan in De Kleine Komedie in Amsterdam. “Ik had niet verwacht dat ik spelen in het theater leuk zou vinden, maar het is een heel andere sfeer en een andere energie. Ik weet nog niet precies wat ik ga doen. Ik ben in contact met Toneelgroep Orkater, zij hebben veel ervaring en denken met me mee. Niet dat ik echt een theatervoorstelling ga opvoeren, en ik ga in geen geval ingestudeerde grappen vertellen. De show zal vooral uit muziek bestaan.” Bomhof zal waarschijnlijk ook een aantal gasten uitnodigen voor deze shows.

Bomhof gaat verder: “Ik zit in een periode dat ik veel liedjes schrijf. Ik voel dat ik nu de vrijheid nodig heb om te doen waar ik zin in heb en muziek te maken met wie ik maar wil. Het gaat nu letterlijk van: ik kom iemand tegen die toffe dingen doet en als het leuk is, dan besluiten we iets samen te doen. Wanneer ik met Voicst bezig ben, heb ik daar de tijd niet voor.”

Bomhof kan dan ook nog niet zeggen wanneer hij weer samen met drummer Joppe en bassist Sven bij elkaar komt. “We zijn alle drie met veel verschillende dingen bezig. Joppe is druk als drummer bij Bettie Serveert, ze gaan binnenkort op tour door Amerika. Ook werkte hij mee aan het album L’Abottoir. Sven is veel bezig met fotografie. Eerlijk, ik weet niet wanneer we weer bij elkaar komen. Onze creativiteit zal dat bepalen. We hebben een klik waar we niets voor hoeven te doen. De behoefte om dat weer te voelen, komt zeker weer. Maar als dat gebeurt, is Voicst mijn prioriteit, mijn doel en kan ik er niets bij doen, vandaar dat ik kies voor deze tijdelijke periode voor mezelf.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12