DJ Gomes begint eigen label en gaat speeddaten

Oi Recordings krijgt de tijd om te groeien

Ron van der Sterren ,

DJ Gomes begint zijn eigen label "omdat er zoveel toffe dingen blijven liggen." Volgende week geeft de dubstep dj zn eerste release gratis weg. Vanaf 10 mei komen daar nog twee tracks bij; eentje van hemzelf en een remix van FS Green.

Oi Recordings krijgt de tijd om te groeien

DJ Gomes, bekend van de succesvolle Amsterdamse Oi-avonden, start zijn eigen label. De eerste release bevat drie tracks van Nederlandse producers: Dion47, een track van Gomes zelf en een remix gemaakt door FS Green. Via 22tracks.com wordt de eerste track volgende week weggeven. Vanaf 10 mei verschijnt de release met alledrie de tracks eerst bij Beatport.com en daarna bij alle belangrijke digitale download-platformen.

Oi Recordings gaat in eerste instantie alleen digitaal. Gomes: "Dat geeft me veel meer vrijheid om af en toe een gokje te wagen. Die track van FS Green is daar een voorbeeld van. Als ik hem op vinyl had moeten persen, weet ik niet of ik het had aangedurfd. Nu zijn de kosten zo laag, dat ik juist dat soort toffe dingen wel kan doen. Als ik straks iets tegenkom waarbij vinyl wel goed zou zijn, kan dat altijd nog."

Geld is geen drijfveer voor de start van het label. Gomes: "Gasten als 2562 zijn dan wel doorgebroken, maar voor veel andere Nederlandse acts is de UK dubstep scene nog een erg gesloten vriendjesbolwerk. Daardoor blijven er veel gave dingen liggen." En dat is zonde, van de muziek, maar ook voor de scene die volgens Gomes nog steeds groeit.

Gomes is niet bang dat de labelwerkzaamheden gaan botsen met het zelf produceren en organiseren van feesten. "Ja, het runnen van een label iets heel anders. Dat wist ik al en ik ondervind het nu ook bij de opstart. Maar je moet er ook niet meer van maken dan het is. We werken met een groep mensen op alle manieren aan muziek in dit genre. Tracks uitbrengen is daarin niet meer dan een logische volgende stap. De tweede keer gaat het al een stuk makkelijker gok ik."

De volgende stap zet Gomes zonder haast. "Ik wil het de tijd geven om te groeien. Net als met de Oi avonden zelf. Nu is het een vrij groot ding, met keer op keer een uitverkochte edities in de grote zaal van Paradiso. Maar ik stond de eerste drie jaar gewoon in de bovenzaal, die soms halfleeg was. Toen vermaakte ik me ook prima. Zo mag het ook met Oi Recordings gaan; serieus, maar wel relaxed."

Dat Gomes zijn label de tijd wil geven, wil niet zeggen dat er geen ambities zijn. Tijdens een van de komende Oi edities in Paradiso heeft hij ook de kelder erbij genomen: "Daar gaan we dan met Oi Recordings zitten. Iedereen kan zijn demo droppen, die dan ook gedraaid wordt. Een soort speeddaten met het label zeg maar. Zonder al te veel poeha op zoek naar nieuwe toffe dingen."