Debuutalbum Nuno dos Santos en TJ Kong krijgt releasedatum Debuutalbum Nuno dos Santos en TJ Kong krijgt releasedatum

Na 3 jaar is After Dark, My Sweet af

, Fiona Fortuin

Debuutalbum Nuno dos Santos en TJ Kong krijgt releasedatum

Na 3 jaar is After Dark, My Sweet af

Fiona Fortuin ,

Er is zo’n drie jaar aan gewerkt door Nuno dos Santos en TJ Kong, maar nu is het dan zover: het debuutalbum is af. Op 18 juni komt After Dark, My Sweet uit op Compost Black, het Duitse label waar het duo al eerder tracks op heeft uitgebracht.

Na 3 jaar is After Dark, My Sweet af

Er is zo’n drie jaar aan gewerkt door Nuno dos Santos en TJ Kong, maar nu is het dan zover: het debuutalbum is af. Op 18 juni komt After Dark, My Sweet uit op Compost Black, het Duitse label waar het duo al eerder tracks op heeft uitgebracht. “Erwin (van Moll alias TJ Kong, FF) en ik hebben een goede klik, maar we kunnen ook lang discussiëren over bepaalde geluiden en arrangementen. Wanneer je individueel aan de muziek werkt, maar slechts één à twee keer per week bij elkaar komt, gaat er veel tijd verloren”, vertelt Nuno dos Santos. “Maar we hebben vol gehouden. Wat ik tof vind, is dat je van beiden iets terughoort in de muziek.”

Met After Dark, My Sweet  wil het duo de emotie terugbrengen in house en techno. Dat proberen ze met hulp van gastzangers- en zangeressen als Spunk, Jemini, de Nigeriaanse Nicolette (ook bekend van Massive Attack) en Robert Owens. Oudgediende Owens (o.a. Fingers inc.) was eerder al te horen op de track Merging van het duo. De samenwerking verliep toen via mail. Voor Where Were You zijn Dos Santos en Van Moll naar Londen afgereisd. “We wilden hem na de eerdere samenwerking graag eens ontmoeten. We waren verbaasd over de manier waarop hij te werk gaat. Hij is een timide persoon; rustig en terughoudend. Maar zodra hij begint te zingen, staat hij daar heel zelfverzekerd. In zijn handen houdt hij een klein kladblokje met aantekeningen. Het zijn haast losse flodders, maar zodra hij begint te zingen, komt alles er heel soepel uit.”

Overigens staat ook Merging op het album. “Maar dan wel in een andere versie”, vertelt Dos Santos. “Die op de EP vonden we te dansvloer gericht. Er bestond ook een andere versie, maar die was te dub. Dus hebben we er een mash-up van gemaakt. Deze versie past goed op After Dark.”  

Een paar dagen voor de officiële release vindt in club Trouw in Amsterdam de albumpresentatie plaats. Trouw is de thuisbasis van 360, de organisatie die Dos Santos met Patrice Bäumel runt. Dos Santos maakt ook onderdeel uit van het team (= Dos Santos, Melon, Patrice Bäumel en Olaf Boswijk) dat enige tijd terug het label Trouw is gestart. “Dat gaat goed. Er staan in elk geval voor dit jaar twee mixalbums op de planning: één van 360 en één van Melon en Boswijk samen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12