Caro Emerald over Pinkpop: “Het is een hele eer dat ik er mag spelen" Caro Emerald over Pinkpop: “Het is een hele eer dat ik er mag spelen"

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

, Fiona Fortuin

Caro Emerald over Pinkpop: “Het is een hele eer dat ik er mag spelen"

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Fiona Fortuin ,

Maar liefst acht Nederlandse bands spelen dit jaar op Pinkpop. We vroegen hen naar hun voorbereiding en favoriete festivalmoment. Caro Emerald: “Omdat het Pinkpop is, vind je het nóg belangrijker om goed te spelen.”

Nederlandse afgevaardigden over hun aankomende Pinkpop-optreden

Begin dit jaar kwam haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor, sindsdien is het leven van Caro Emerald als een wervelwind. Binnen drie weken behaalde de plaat de gouden status, in december staat ze in de HMH. De jazzpopzangeres speelt het zelfs klaar om na een paar maanden al een spot op Pinkpop te bemachtigen; op de zaterdag om 17.30 uur. Caro Emerald over haar Pinkpop: “Dit wordt mijn eerste keer Pinkpop, dus ik kan zelf niet zo goed beoordelen hoe bijzonder het is om daar te staan. Maar als ik mijn omgeving moet geloven is het een hele eer om op het festival te mogen spelen. Zo voel ik het ook wel.”


BEN JE ER KLAAR VOOR?
“We zijn nog bezig met het herarrangeren van een nummer, maar heel anders wordt het niet. Waarschijnlijk zullen alleen zij die het album kennen, het merken. We hadden graag iets meer willen doen, maar vanwege tijdgebrek zit dat er jammer genoeg niet in. Ik zit propvol met shows en volgende week gaan we ook nog voor vier dagen naar Frankrijk. Daar is deze maand mijn album uitgekomen.”
 
BEREIDEN JULLIE JE ANDERS VOOR OP ZO’N GROTE SHOW?
“Niet zozeer anders, maar als er genoeg tijd was geweest, hadden we zeker nog extra gerepeteerd of iets speciaals ingestudeerd. Je doet altijd je best voor een optreden, maar omdat het Pinkpop is, vind je het nóg belangrijker om goed te spelen.” 

BLIJF JE HANGEN NA JE EIGEN SHOW?
“Ik zou graag willen, maar we hebben diezelfde avond nog een andere boeking. Het liefst zou ik daarom iets eerder naar Limburg willen, maar ik weet niet of de organisatie dat wel oké vindt. Ik zal het eens aan mijn tourmanager vragen.”
 
WAT IS JE FAVORIETE PINKPOPMOMENT?
“Dit wordt mijn eerste Pinkpop, een speciaal gevoel bij het festival heb ik nog niet. Maar ik wil het festival graag leren kennen. Ik sta op het Converse podium, naar horen zeggen is dat een ontzettend leuke, intieme tent. Hopelijk wordt mijn optreden daar mijn Pinkpopmoment.”
 
WIE ZOU JE WEL BIJ DE BACKSTAGECATERING TEGEN WILLEN KOMEN?

“John Mayer speelt die zaterdag ook. Hem zou ik graag willen zien. Hij is een goede zanger. Maar als ik hem backstage tegen zou komen, dan zou ik niets tegen hem zeggen. Ik doe dat niet graag, ik heb snel het gevoel dat je dan toch iemand lastig valt. Ik hou het bij een binnenpretje.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12