Ziggi verandert naam in Ziggi Recado en is klaar voor Amerika

“Ik ga keihard mijn best doen om daar zoveel mogelijk te bereiken”

Casper Sikkema ,

Ziggi heeft zijn artiestennaam verandert in Ziggi Recado. Als hoofdreden voert de reggaeartiest het misverstand met naamgenoot Ziggy Marley aan. “Nu ik ook in Amerika steeds populairder wordt, begonnen de advocaten van Ziggy Marley moeilijk te doen.”

“Ik ga keihard mijn best doen om daar zoveel mogelijk te bereiken”

Ziggi heeft zijn artiestennaam verandert in Ziggi Recado. Als hoofdreden voert de reggaeartiest het misverstand met bijna-naamgenoot Ziggy Marley aan. “Nu ik ook in Amerika steeds populairder wordt, begonnen de advocaten van Ziggy Marley moeilijk te doen.”
 
Deze zomer vertrekt de op St. Eustasias geboren reggaeartiest naar de westkust van Amerika  voor een aantal shows. “Een droom die uitkomt”, aldus Ziggi Recado. Na een paar succesvolle singles die vooral aan de weskust en Miami goed werden opgepakt, kreeg Ziggi echter berichten dat Ziggy Marley, beroemd zoon van, juridische stappen wilde nemen. “Ik begreep dat men zelfs aan hem vroeg of hij mijn laatste single wilde spelen. Ze dachten dat hij en ik dezelfde artiest waren. Verwarrend en lastig.”

De naam Ziggi Recado verwijst tevens naar zijn Antilliaanse roots.  Ricardo, zijn echte naam, wordt op St. Eustasius uitgesproken als Recado. Toen hij vorige week na twee jaar afwezigheid weer voor even terug was, ondervond hij hoe het is om een held te zijn op een klein maar trots eiland. “Ik ben daar echt een soort superster. Het was echt ontroerend om te zien hoeveel ik daar voor de mensen beteken. In Nederland zingen kleine kids mee met Ali B. Daar zongen kids van zeven en acht mijn liedjes woord voor woord mee. Reggae leeft daar gewoon enorm.” Hij moest wel wennen aan zijn heldenstatus en de vormen die dat aannam. “Wat dat betreft ben ik echt een nuchtere Hollander geworden van het soort ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’. Gelukkig deed mijn familie, die daar nog bijna allemaal woont, heel gewoon. Al zijn ze natuurlijk wel supertrots op wat ik allemaal bereik.”
 
Deze zomer volgt dus een bescheiden tour langs de Amerikaanse westkust. Een droom die uitkomt. “Nu gaat het echt gebeuren. Ik vind het super spannend om naar Amerika te gaan, ik ben er nog nooit geweest. Gelukkig ken ik er al wel een paar mensen die er ook zijn geweest en erg positief waren over de levendige scene daar. Er is daar echt een levendige scene, en ik ga keihard mijn best doen om daar zoveel mogelijk te bereiken.”