5 Days Off dag 3: Krause, Miss Kittin en Shinedoe te horen, voelen en ruiken 5 Days Off dag 3: Krause, Miss Kittin en Shinedoe te horen, voelen en ruiken

Totaalconcept kleurt vrijdag in de Melkweg

, Casper Sikkema

5 Days Off dag 3: Krause, Miss Kittin en Shinedoe te horen, voelen en ruiken

Totaalconcept kleurt vrijdag in de Melkweg

Casper Sikkema ,

Op de derde dag van 5 Days Off zorgt electroheldin Miss Kittin voor een uitverkochte Melkweg met haar feestconcept Miss Kittin Republique. Samen met gast Shinedoe werkt ze de zaal secuur langs een paar knallende hoogtepunten. Ook leuk: door samenwerking met Sencity, een feestorganisatie voor doven en slechthorenden, worden al onze zintuigen geprikkeld.

Totaalconcept kleurt vrijdag in de Melkweg

Trillende vloerplaten. Een supersexy aroma-dj. Gemaskerde danseressen die ijsjes van de food-dj aan het publiek aanbieden: de Melkweg viert vanavond niet alleen een feest van beats, dankzij SenCity krijgen bijna alle zintuigen vanavond ruime aandacht. In de foyer kunnen de mensen die er anders niet aan toe komen, of er opeens gewoon zin in hebben, naar de hippe kapper. Een masseuse verwent de vermoeid gedanste spieren. Wie dacht dat 5 Days Off zomaar een feestje was, valt van de ene verbazing in de andere. Dankzij de samenwerking met feestorganisatie voor doven en slechthorenden Sencity biedt de Melkweg vanavond een geslaagd totaalconcept. Aan Krause, Miss Kittin en Shinedoe de taak om dat om te zetten in een dansbaar hoogtepunt.

Krause begint vroeg, maar de electropop van de Groningse Susanne Clermonts zorgt gelijk voor veel gelukkige gezichten, oprecht applaus en prima opstartgevoelens. De speciale signdancers die de songteksten vertalen, ondertitelde visuals en een een toegepaste geurshow, laten zien dat er werk van is gemaakt om deze show zo volledig mogelijk bij de doelgroep over te brengen. Het is hiermee een gepaste en geslaagde opening van deze avond vol zintuigelijk avontuur.

Miss Kittin Republique is een nieuw concept van de tegenwoordig vanuit Parijs opererende Berlijnse dj. Samen met een gast-dj, in dit geval de Amsterdamse Shinedoe, wisselt ze na sets van drie kwartier tot een uur. Die opzet vergroot de spanning en dynamiek van de avond. De afwisseling tussen de meer minimalistisch opererende Shinedoe en held van de electroclash Miss Kittin geeft de avond relief. Shinedoe, een van de vaandeldragers van de interessante en internationaal gewaardeerde technoscene, speelt een thuiswedstrijd en brengt na een wat stroef begin de volle zaal een paar keer naar een euforisch hoogtepunt. De scherpe, voortstuwende beats klinken in vergelijking met Miss Kittin klinischer, maar werken geraffineerd en met oog voor detail op naar het beoogde effect: lachende gezichten, dansende mensen, liefde.

Miss Kittin kan vanaf het begin rekenen op veel respons. Als ze meeklapt op de beat, doet het publiek mee. Als ze flinterdunne sigaretjes rookt, gaan ook in de zaal stiekem sigaretjes rond. De laatste releases van de Franse werden niet overal met gejuich ontvangen en in kritische kringen wordt aan de houdbaarheidsdatum van Miss Kittin getwijfeld. Vanavond draait ze de vergetelheid in ieder geval nog minstens een paar jaar vooruit. Haar enthousiasme over de hele avond werkt aanstekelijk. Haar stem klinkt nog steeds als het tegenovergestelde van Susan Boyle (emotieloos), maar knalt dankzij dat gebrek aan warmte juist door merg en been. Dankzij een intelligent gedoseerde mix tussen techno en electro, houdt ze de aandacht vast.

Toch is tegen het einde de zaal te leeg om van de back to back een dampend hoogtepunt te maken. Vriendelijk glimlachend complimenteren de djdames elkaar met plaatkeuzes. Van een strijd wie de zaal het hardst laat komen is geen sprake. Voor hen worden inmiddels sneaky sigaretjes doorgegeven, laatste pogingen ondernomen om iets te regelen en naast uw verslaggever staat een stinkend krakersstel enorm te stinken. De food-dj is inmiddels al lang naar huis en ook zijn aroma-collega danst, zonder nog bevrijdende geurtjes te verspreiden, nog wat af. Buiten zingen de vogels een lied. Waarschijnlijk over de lente.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12