Welcome To The Future geeft gratis kaartje weg in ruil voor snoeien van bomen Welcome To The Future geeft gratis kaartje weg in ruil voor snoeien van bomen

“We willen graag iets teruggeven aan de natuur”

, Fiona Fortuin

Welcome To The Future geeft gratis kaartje weg in ruil voor snoeien van bomen

“We willen graag iets teruggeven aan de natuur”

Fiona Fortuin ,

Het dancefestival Welcome To The Future geeft gratis kaartjes weg in ruil voor vrijwilligerswerk. De bedoeling is dat de vrijwilligers een dag in Het Twiske bomen gaan snoeien en planten. "Op deze manier willen we graag iets terugdoen voor de natuur."

“We willen graag iets teruggeven aan de natuur”

Voor de vierde keer deze zomer houdt ID&T haar dancefestival Welcome To The Future (WTTF) in het vlakbij Amsterdam gelegen natuurgebied Het Twiske. Het gedeelte waar WTTF plaatsvindt is dan misschien speciaal voor bezoekers ingericht als recreatiegebied, ook daar laten de tienduizend man op de dag zelf zichtbaar hun voetprint achter. “We willen daarom graag iets terugdoen voor de natuur”, vertelt Nienke Bassle van ID&T. De danceorganisator is om die reden een vrijwilligersproject gestart. In ruil voor 4 uur werken in Het Twiske krijg je een gratis ticket.

“We vinden het belangrijk om met respect voor de omgeving het festival te organiseren. Een groen festival ben je niet in één keer, dat gaat met kleine stappen. Wanneer mogelijk kiezen we voor een duurzame productie. Zo scheiden we het afval en gebruiken we roetfilters. Het vrijwilligersproject is een volgende stap.” Honderd mensen kunnen zich voor dit project opgeven. Op zaterdag 10 en zondag 11 juli zullen zij zwerfvuil ruimen, helpen op een zorgboerderij, bomen snoeien en planten.

Volgens Bassle hoopt ID&T ook op bewustwording. “Veel projecten draait op vrijwilligers, ook belangrijke sectoren zoals de zorg. We hopen mensen op deze manier te enthousiasmeren. Daarom zal ook de Vrijwilligers Centrale Amsterdam aanwezig zijn. Natuurlijk zullen enkelen vooral mee doen voor het gratis kaartje wat ze er voor terugkrijgen. Maar ik geloof dat er ook mensen bij zullen zijn die wel degelijk iets terug willen geven aan het natuurgebied.”

Het project moet vanaf nu elk jaar terugkeren. Inschrijven kan vanaf nu op de site wttf.nl. Het festival is op 7 augustus met onder meer 2000 And One vs Shinedoe, Chris Liebing, Pan-Pot, Marco Carola. De complete line vind je hier.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12