Sixtyniners maakte truckers-cd vol zuipliedjes Sixtyniners maakte truckers-cd vol zuipliedjes

Duo getekend op gereputeerd Zwitsers Voodoo Rhythm label

, Ingmar Griffioen

Sixtyniners maakte truckers-cd vol zuipliedjes

Duo getekend op gereputeerd Zwitsers Voodoo Rhythm label

Ingmar Griffioen ,

Sixtyniners heeft hun cd Too Drunk To Truck uitgebracht bij het in garagerock 'n roll-kringen vermaarde Zwitserse Voodoo Rhythm. Dat ze up-tempo hillbilly rootsrock spelen, vormde voor labelbaas Reverend Beat-Man geen beletsel. "Hij wilde een trucker-cd." Zaterdag begeleiden de Sixtyniners Reverend Beat-Man op Sleazefest in Wijk aan Zee.

Duo getekend op gereputeerd Zwitsers Voodoo Rhythm label

Sixtyniners heeft hun cd Too Drunk To Truck uitgebracht bij het in garagerock 'n roll-kringen vermaarde Zwitserse Voodoo Rhythm. Dat het Nederlandse duo up-tempo hillbilly rootsrock speelt, vormde voor labelbaas Reverend Beat-Man geen beletsel. "Hij wilde met ons een trucker-cd maken." Zaterdag 26 juni begeleiden de Sixtyniners Reverend Beat-Man op Sleazefest in Wijk aan Zee.

Drumster Claudia Hek en zanger-gitarist Michiel Hoving beantwoorden aan veel clichés. Ze zijn anderhalf jaar geleden getrouwd in Texas door een echte sheriff, ze zweren bij Amerikaanse rootsmuziek en ze kleden zich op het podium ook als discipelen van de zuidelijke Verenigde Staten. Het witte trailer trash-combo huist echter in Amsterdam en Groningen, waar ze in een bouwvallige boerderij de basis voor het derde album hebben opgenomen.

Hoving: "Toen we terugkwamen uit Amerika, hebben we gekeken hoe we verder moesten met Sixtyniners. We wilden meer samenwerken met andere bands. Ik heb gewoon de telefoon gepakt en heb zo een stal van getalenteerde musici bijeengebeld." Zo deden Bart van Strien en Arnold Lasseur ("van de wereldberoemde Blue Grass Boogiemen") mee aan de plaat evenals pedalsteel-speler René van Barneveld (ex-Urban Dance Squad). "En ene Rogier, die woonde toevallig in de boerderij en speelde goed trompet", grinnikt Hoving. "Plus Ferd Moyse III van The Hackensaw Boys op viool, die toen met The Pedro Delgados speelde."

Voor de labeldeal met Voodoo Rhythm hoefde het koppel ook niet veel moeite te doen. "Voordat we naar de VS gingen, speelden we in Bern, Zwitserland. We hadden geen enkel idee hoe we aan een label moesten komen en Claudia kende Reverend Beat-Man nog vaag, dus vroegen we of hij een tip had. 'Dat doe ik wel', zei hij. Moesten we wel een truckers-cd maken, want die had hij nog niet in de stal. Vandaar de hoes." Hoving bedacht meteen de naam Too Drunk To Truck en schreef de titeltrack. "Voor de rest gaan alle nummers over drank. Tijdens de opnames stonden we droog, omdat we even genoeg hadden van drank. Ik wilde toen ook een nummer schrijven over stoppen met drinken, maar dat is toch een zuipliedje geworden."

Hek en Hoving spelen al 4,5 jaar samen in de Sixtyniners, wat inmiddels met een vaste contrabassist is uitgebreid tot trio. Daarvoor acteerden ze in andere bands als Los Looches, Bones en Tengold. Verder is Hoving bekend als cartoonist en geniet Hek enige faam als maker van artwork voor de garagerockscene. Zo ontwierp ze ook de poster voor Sleazefest, het festival waar de groep deze zaterdag zelf speelt en ook Reverend Beat-Man begeleidt. "Claudia tekent al vanaf het begin de posters voor Sleazefest. We hebben er drie jaar geleden zelf ook gespeeld. Het is een leuk en klein festival, met leuke mensen en bands."

De cd Too Drunk To Truck is geheel te beluisteren op de Luisterpaal. Het nummer Chicken Stew staat ook op de Hollandse Nieuwe compilatie. Sixtyniners speelt zaterdag 26 juni op Sleazefest in Timboektoe, Wijk aan Zee. De band speelt van 1 tot 3 juli in Zwitserland en Frankrijk en reist weer naar Zwitserland voor shows op 16 en 17 juli. Verder zijn er nog onbevestigde plannen om Reverend Beat-Man volgend jaar in Australië te begeleiden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12