Producer Sotu the Traveller brengt nieuwe album zelf uit Producer Sotu the Traveller brengt nieuwe album zelf uit

“Volgens mij schiet ik niet veel op met een klein label”

, Erik Zwennes

Producer Sotu the Traveller brengt nieuwe album zelf uit

“Volgens mij schiet ik niet veel op met een klein label”

Erik Zwennes ,

Dinsdagavond 1 juni bracht Hollandse Nieuwe producer Sotu the Traveller zijn tweede album Left met één klik op de knop uit. Zo simpel gaat dat als je een plaat released via Bandcamp. “Er was interesse van diverse kleinere labels, maar volgens mij schiet ik daar niet veel mee op.”

“Volgens mij schiet ik niet veel op met een klein label”

Producer Sotu the Traveller brengt zijn nieuwe album Left zelf uit via Bandcamp. “Er was interesse van diverse kleinere labels, maar volgens mij schiet ik daar niet veel mee op. Dan teken je je rechten weg om drie jaar later vijfhonderd euro op je rekening bijgeschreven te zien. Ik volg de ontwikkelingen op internet en wil wel eens zien wat er gebeurt als ik mijn plaat voor drieënhalve euro op Bandcamp zet. Ik kan alles in de gaten houden: van het aantal verkopen, tot de herkomst, de interesse van labels, boekingen en ga zo maar door.” Het nieuwe nummer HourGlass van Sotu staat op de huidige Hollandse Nieuwe compilatie. Beluister nu ook de gehele plaat op de Luisterpaal.

Sotu the Traveller debuteerde drie jaar geleden op het inmiddels ter ziele gegane Appletree Records. In de tussentijd heeft hij niet stil gezeten. “Ik ben direct gaan werken aan nieuwe muziek. Ik ben samen met producer Sense van The Q4 bezig met een duoalbum met gastartiesten. Het leek er even op dat dit enorm snel ging, maar inmiddels zijn we toch al een flinke tijd bezig. Ook produceer ik het album van zangeres Aïsha. Beide projecten zijn nu in de afrondende fase en zullen waarschijnlijk dit jaar nog wel het licht zien. Sinds december 2009 ben ik bezig met Left. Ik wilde er mee laten zien dat ik niet alleen die soulvolle instrumentals maak. Geïnspireerd door artiesten als Flying Lotus en Nosaj Thing vlogen de tracks er uit. Drie jaar geleden vond ik de elektronische muziek niet zo interessant en inspirerend, maar er is tegenwoordig zoveel boeiends dat ik de Dilla-beats en Rhodes-geluiden even naar de achtergrond  heb geschoven.”

Tussen de bedrijven door heeft Sotu ook remixen gemaakt voor onder meer Tom Trago, Ntjamrosie en Giovanca. “Ik begeef me in meerdere genres en cross-overs, daardoor lijk ik voor de meer hiphopgeoriënteerde mensen lang van het toneel. Als alles een beetje loopt zoals het moet lopen, wordt dit een heel tof jaar met mooie releases.” De producer hengelt nu vooral naar dj-boekingen. “Als je een liveset doet, moet het wel iets bijzonders zijn. Ik ben wel aan het kijken hoe ik dit naar een live-ding kan vertalen, maar daar gaat tijd overheen.”

Beluister Left nu op de Luisterpaal en/of bestel de plaat op Sotu’s Bandcamp pagina. Check ook de zevende Hollandse Nieuwe compilatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12