M.I.A covert Nederlandse Spectral Display op haar nieuwe album M.I.A covert Nederlandse Spectral Display op haar nieuwe album

“Ik wist van niks, maar leuk dat er nog iets met het nummer wordt gedaan”

, Eelco Couvreur

M.I.A covert Nederlandse Spectral Display op haar nieuwe album

“Ik wist van niks, maar leuk dat er nog iets met het nummer wordt gedaan”

Eelco Couvreur ,

Op haar nieuwe album /\/\/\Y/\ (spreek uit: Maya), covert M.I.A een track van de Nederlandse producer Michel Mulders. I Takes A Muscle To Fall In Love uit 1982 werd, zonder dat Mulders er van op de hoogte was, nieuw leven in geblazen door de Britse zangeres.

“Ik wist van niks, maar leuk dat er nog iets met het nummer wordt gedaan”

“M.I.A? Nee, dat zegt me niks, wat doet ze precies?” De Britse megaster M.I.A. heeft op haar nieuwe plaat een track van de Nederlandse producer Michel Mulders gecovered. I Takes A Muscle To Fall In Love heet bij Mathangi Arulpragasam, kortweg M.I.A, It Takes a Muscle en is de zevende track van haar nieuwe album.

“Nee, ik heb geen telefoontje van haar gehad.” Aldus Michel Mulders, die onder zijn Spectral Display alias in 1982 de track I Takes A Muscle To Fall In Love uitbracht. Dit is het origineel:


Op /\/\/\Y/\ (spreek uit: Maya), het nieuwe album van M.I.A, dat vanaf 9 juli in de winkel ligt, is deze versie te horen:Muziekjournalist Job de Wit las de credits van het nummer It Takes A Muscle van M.I.A en ontdekte de naam van de Nederlandse producer. Mulders, die nog nooit van de zangeres had gehoord: “Ik ben onder de indruk, ze heeft een indrukwekkende erelijst. Ik ga eens goed uitzoeken hoe het precies zit, maar bij Britse platenmaatschappijen zijn de rechten meestal goed geregeld. Ik vind het vooral leuk dat er na zo’n lange tijd nog iets met het nummer wordt gedaan. Nee, een tweede huis in Frankrijk zit er niet in, denk ik.”

Mulders is nog altijd actief als producer en maakte in samenwerking met de Nederlandse zanger Paul Simon alias Noyzboy de track Baby Get It On. “Noyzboy is een nieuwe frisse talentvolle zanger met een stijl die zich het best laat omschrijven als een crossover tussen dance en pop. Het debuutalbum verschijnt in september.” Wellicht een linkje naar M.I.A mailen?

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12