“Awakenings is het ultieme technofeest” “Awakenings is het ultieme technofeest”

Awakeningsveteranen Secret Cinema, Melon en Bas Mooy halen herinneringen op

, Eelco Couvreur

“Awakenings is het ultieme technofeest”

Awakeningsveteranen Secret Cinema, Melon en Bas Mooy halen herinneringen op

Eelco Couvreur ,

Secret Cinema, Melon en Bas Mooy zijn samen goed voor meer dan een dozijn aan Awakenings optredens. Ook aanstaande zaterdag zijn ze er bij, op de 100e editie van het “ultieme technofeest.” Het drietal vertelt over de magie van Awakenings.

Awakeningsveteranen Secret Cinema, Melon en Bas Mooy halen herinneringen op

Aanstaande zaterdag viert het Awakenings Festival zijn 10-jarig jubileum en is het bovendien aflevering nummer 100 van het evenement. Jeroen Verheij alias Secret Cinema, Bas Mooy en Jeroen Hofer oftewel Melon, behoren inmiddels tot het Awakenings meubilair. Wij vroegen het drietal naar memorabele momenten.

Secret Cinema

Wat betekent Awakenings voor jou?

“Awakenings is het ultieme technofestival. Je hebt er geen last van trance, urban, deephouse of wat dan ook. Dat vind ik ideaal.”

Wat is je meest memorabele Awakenings moment?

“Dat was in 2005, toen ik als enige Nederlandse artiest het hoofdpodium van Awakenings Festival af mocht sluiten. Dat was tot dat moment slechts voorbehouden aan de Richie Hawtins en Adam Beyers van deze wereld. Een enorme eer dus.”

Heb je nog iets speciaals voorbereid wat betreft het 10-jarig jubileum?

“Ik ga voor het eerst niet live, maar als dj optreden. Het zal wel in dezelfde stijl als mijn livesets zijn, dus met veel energie en met voornamelijk Nederlands product. Ik weet eigenlijk niet of ik het al mag vertellen maar er gaat sowieso iets speciaals gebeuren die dag. Op een ander podium zal ik een tweede set draaien. Dat zal dan geen techno- maar een clubset worden. En van Ben Sims weet ik dat hij ook een discoset zal draaien.”

Bas Mooy


Wat betekent Awakenings voor jou?

Awakenings is voor mij heel belangrijk geweest. Als artiest, maar ook als bezoeker. Ik ben er vanaf de begintijd in de Westergas bij geweest. Toen ik later ben gaan draaien werd Awakenings de plek waar je als artiest wilde staan. Die droom werd voor mij werkelijkheid in 2005. Het wordt voor mij de achtste keer  dat ik er mag optreden, maar elke keer is weer speciaal. Het is de bevestiging dat je als artiest goed bezig bent. Ik merk dat er vooral in het buitenland animo is voor ouderwetse, stevige techno. Maar Awakenings is in Nederland een uitzondering, daar krijg je altijd de ruimte om te doen wat je muzikaal gezien het liefste doet.”    

Wat is je meest memorabele Awakenings moment ooit?

Ik vond de eerste keer dat ik als artiest in de Westergas stond, heel speciaal. Dat is toch de  technotempel, een walhalla. Ik mocht samen met Vincent de Wit live optreden op prime time voor 4000 man. Toen Rocco (Veenboer, de man achter Awakenings red.) ons aankondigde stond het kippenvel ons op de armen.”

Heb je nog iets speciaals voorbereid wat betreft het 10-jarig jubileum?

“Ik draai eigenlijk altijd alleen, maar voor deze gelegenheid samen met Radial. Ondanks dat we samen een label hebben (Audio Assault red.), treden we nooit samen op. Vorige week hadden toevallig allebei een boeking in Spanje. Daar hebben we vast warm gedraaid voor Awakenings. Dat ging soepel, de chemie is aanwezig.”

Melon

Wat betekent Awakenings voor jou?

“Techno op zijn best.”

Wat is je meest memorabele Awakenings moment ooit?

“Ik was als tiener al kind aan huis in de Westergasfabriek. Toen het nog geen Awakenings, maar Monumental heette. Die hele entourage die daar hing was fantastisch. Ik heb The Prodigy daar nog zien spelen. Je hoorde totaal niks van de muziek want die ging alle kanten op, maar dat maakte niet uit. Het zweet druppelde van het plafond.”

Heb je nog iets speciaals voorbereid wat betreft het 10-jarig jubileum?


“Meestal ontstaan mijn sets op het moment zelf, dus nee, niet echt. Ik zorg dat ik voldoende muziek bij me heb en een half uur voor aanvang van mijn set weet ik welke kant ik op ga. Waarom ze Melon zien als die ideale festival dj? Ik verkoop feest, daar betalen de mensen voor en dat wil ze graag geven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12