2000 and One op Sensation: “We hebben lang getwijfeld” 2000 and One op Sensation: “We hebben lang getwijfeld”

Techno dj met Joris Voorn op mega-evenement

, Eelco Couvreur

2000 and One op Sensation: “We hebben lang getwijfeld”

Techno dj met Joris Voorn op mega-evenement

Eelco Couvreur ,

Wederom twee opvallende namen op de line-up van Sensation dit jaar. Na het opmerkelijke optreden van De Man Zonder Schaduw in 2009 sieren dit keer de namen van 2000 and One en Joris Voorn de maagdelijk witte flyer. “Ik ben benieuwd hoe de mensen op ons gaan reageren.”

Techno dj met Joris Voorn op mega-evenement

De line-up van mega-evenement Sensation telt dit jaar wederom een aantal opvallende namen. Na de mysterieuze verschijning van de gemaskerde Mr. White (De Man Zonder Schaduw, naar achteraf bleek) in 2009 zijn het dit keer technomannen Joris Voorn en 2000 and One, die de gaten tussen artiesten DJ Chuckie en Swedish House Maffia vullen. “We hebben lang getwijfeld of we het moesten doen.”

“Ik vind het echt spannend,” vertelt Dylan Hermelijn alias 2000 and One. “Natuurlijk snap ik dat mensen het niet logisch vinden dat Joris en ik er staan. Maar aan de andere kant, Sensation begon ooit met Sven Väth en Carl Cox. En ja, ik ben het met je eens als je zegt dat het gewaagd is, helemaal na wat er vorig jaar is gebeurd. Maar Duncan (Stutterheim, eigenaar van ID&T red.) houdt zelf nu eenmaal erg van deze sound en wil dat ook op zijn feesten horen.”

Want dat optreden van De Man Zonder Schaduw was vorig jaar geen groot succes. Een deel van het publiek, dat in de ArenA lange tijd toch vooral getrakteerd werd op de clubsound van mannen als Erick E en Fedde Le Grand, liet merken de diepe techno en techhouse niet te kunnen waarderen. “Ik heb ook geen idee of ze dat bij ons wel gaan doen. Maar met alle respect voor De Man Zonder Schaduw, Joris en ik hebben natuurlijk wel iets meer ervaring. Wij voelen precies aan wanneer het mis gaat. Ik heb genoeg platen die ik schaamteloos op kan leggen en waarvan ik weet dat ze werken. Dan moet je denken aan dingen als Born Slippy en tracks van The Prodigy, daar is toch niks mis mee? Er zullen genoeg mensen zijn die het misschien niks vinden, maar er zullen er genoeg zijn die toch een nieuwe sound ontdekken. Dat is dan onze winst.”

Overigens verschijnt Hermelijn steeds vaker samen met Voorn achter de draaitafels. “Dat is op een heel natuurlijke manier ontstaan. Wellicht dat we in de toekomst samen gaan produceren, maar voorlopig hebben we daar allebei domweg geen tijd voor.” Naast een druk internationaal toerschema, met onder andere een tweemaandelijkse residentie in Eden en Space op Ibiza, is Hermelijn vooral andere artiesten aan het remixen. “Kaiserdisco, een Japanse popband waar ik naam even van kwijt ben, DJ Sandy, Joris Voorn en Super Flu bijvoorbeeld. Door mijn optredens op Ibiza begint mijn werkweek soms al op woensdag. Hoe lang ik het nog volhoud? Het is dat jij me dat nu zo vraagt, maar ik sta er eigenlijk nooit bij stil. Maar ik kan voor mijn gevoel nog wel even door. Hoe oud is Joost van Bellen ook alweer?”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12