Ontwerp de cover van de VPRO Gids Ontwerp de cover van de VPRO Gids

Workshop en wedstrijd tijdens Lowlands festival

, Sander Kerkhof

Ontwerp de cover van de VPRO Gids

Workshop en wedstrijd tijdens Lowlands festival

Sander Kerkhof ,

Op het Lowlands festival organiseren de VPRO Gids en de nieuwe jongerenredactie VPRO Dorst een unieke workshop. Onder leiding van illustrator Paul Faassen krijgen Lowlandsgangers de kans om een cover voor de VPRO Gids te maken. De workshop vindt plaats op het dakterras van de VPRO stand in de buurt van de India tent.

Workshop en wedstrijd tijdens Lowlands festival

Tijdens het Lowlands festival organiseren de VPRO Gids en de nieuwe jongerenredactie VPRO Dorst een unieke workshop. Onder leiding van illustrator Paul Faassen krijgen Lowlandsgangers de kans om een cover voor de VPRO Gids te maken. De workshop vindt plaats op het dakterras van de VPRO stand in de buurt van de India tent.

Paul Faassen maakt regelmatig covers voor de Gids en ziet de wedstrijd als een unieke kans om de felbegeerde plek op de voorkant te scoren. "Een cover maken voor de Gids is in ontwerpersland een groot ding. Zoals Amerika de New Yorker heeft, zo hebben wij de Gids. Nu kan iedereen zijn slag slaan. Het maken van een VPRO Gids cover was eigenlijk nog nooit zo makkelijk, even lekker tussen twee bandjes door."

Een goede Gidscover moet volgens Faassen eenduidig en helder van concept zijn. Hij mag niet te veel ingrediënten bevatten. En het moet je wat doen als kijker. Je moet er even door gevangen worden." Het wordt Faassen's eerste Lowlands, hij vindt het nog een beetje eng. "Het klinkt altijd heel aanlokkelijk, met leuke bandjes, een tent, modder en een plasgoot. Maar ik heb een gruwelijke angst voor alles wat met massa's te maken heeft. Gelukkig zit ik keurig opgeboren in het VPRO paviljoentje."

Artistiekelingen die reeds in het bezit zijn van een Lowlandskaartje kunnen zich nu opgeven voor een plek in de workshop. Wil je meedoen, stuur een e-mail naar gidscover@vpro.nl

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12